• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde parelhoen; Als een kalkoen te groot is..

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
0
Gevulde parelhoen

Gevulde parelhoen, een heerlijke verrassing voor fijnproevers – Laat ik nu eens niet kiezen voor de grote kalkoen, maar voor het kleinere zusje, de parelhoen. Toch handiger om mee te werken dan die robuuste kalkoen! Niet dan?

De parelhoen heeft een lichte wild smaak, wel minder dan bijvoorbeeld de fazant. Parelhoen is het hele jaar verkrijgbaar, maar kijk wel of je een vrije uitloop parelhoen koopt. Hetzelfde verhaal als de kip, denk goed na bij wat je op tafel zet. Het vlees van de parelhoen is heel mager, snel droog en daarom wordt er vaak wat spek gebruikt of wordt de hoen gevuld met een farce om het vlees sappiger te houden.

De farce (de vulling), die wij gaan maken, bestaat uit varkens- en kalfsvlees en shiitake.
Je kan je farce zelf maken door het vlees te malen in de vleesmolen, zoals ik deed. Maar natuurlijk kan je ook aan je poelier of slager vragen om dit voor jou te doen.

Wij hebben zeker genoten van dit heerlijke, sappige parelhoentje! Jullie ook, laat het ons dan weten!

Gevulde parelhoen

Vleesgerecht voor 4 personen

  • een pan met dikke bodem, die ook in de oven kan
  • 1
    Gevulde parelhoen
    Gevulde parelhoen

    parelhoen van ongeveer 1 kg

  • 100 gram roomboter
  • 400 gram varkensvlees
  • 200 gram kalfsvlees
  • 150 gram shiitake
  • 3 eetlepels rode port
  • 3 eetlepels cognac
  • 2 sneden oud brood, geroosterd en fijn gemalen
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • peper van de molen en zout
  • snuifje gedroogde tijm
  • snuifje gemberpoeder
  • snuifje kruidnagelpoeder
  • snuifje laurierpoeder

Verwarm de oven voor op 170° C

Borstel de shiitake schoon en snij ze in fijne stukjes. Bak de stukjes aan in wat roomboter. Laat afkoelen.

Draai het varkensvlees tezamen met het kalfsvlees twee maal door de molen met fijne plaat (geen vleesmolen, vraag je slager dit te doen). Doe er opeenvolgend het ei en de eidooier, het fijn gemalen oud brood, de rode port en de cognac bij. Kruid af met de kruiden en peper en zout en meng tot er een homogeen mengsel ontstaat. Meng er nu de shiitake voorzichtig door.

Om de parelhoen gemakkelijk op te vullen kun je hem best in een maatbeker zetten.
Kruid eerst de parelhoen van binnen en van buiten aan met peper en zout. Vul nu het parelhoen met de farce. Duw voorzichtig aan en sluit boven en onder aan met een satéprikker.

Gevulde parelhoenSmelt de boter hazelnootbruin aan en bak hierin de parelhoen rondom kort aan. Als deze bruin is zetten we het deksel op de pan en laten deze in de oven garen gedurende een 1 uur 15. op 170° C.

Bedruip het vlees om de 10 minuten met het braadvocht. Wanneer de parelhoen klaar is haal deze dan uit de pan en ontvet dan de saus door dit er voorzichtig met een lepel af te scheppen of te deppen met keukenpapier en serveer bij het vlees. Maar ook deze lekkere portsaus ast prima bij de parelhoen.

Ik heb de gevulde parelhoen geserveerd met wat gegratineerde aardappelen en pastinaak en een spiesje van spruitjes.

Tafel lekker!

Tags: VleesVlees - GevogelteVlees - Gevogelte - ParelhoenVlees - Kalkoen
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen