• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde varkenshaas met zuidvruchten en noten

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
0
Gevulde varkenshaas met noten en zuidvruchten

Gevulde varkenshaas met zuidvruchten en noten – Varkenshaas is een populair stukje vlees dat vaak geserveerd wordt met een klassieke saus. Wat eten we vanavond? Gewoon een varkenshaasje. Alleen van die gedachte krijg je spontaan trek. Klaar toch? Nee. We willen je uitdagen om eens gevulde varkenshaas te maken. Daarmee zet je dat populaire varkenshaasje echt eens anders op tafel. Krijg je gasten? Dit gaat iedereen een verrassing vinden.

Varkenshaas is het edelste stukje vlees van het varken uit de binnenzijde van de rug. Je kunt het op vele verschillende manieren bereiden, aangepast aan elk seizoen of elke gelegenheid. Het recept voor gevulde varkenshaas dat ik hieronder met jullie deel heeft een winters karakter. Van oktober t/m februari kun je dit goed serveren. Dat komt voor door het gebruik van ingrediënten die passen bij de herfst en winter. Deze gevulde varkenshaas krijgt een vulling van noten en zuidvruchten met een fris zuiders accent door de mango. Daarnaast maken we een heerlijk zalfje van butternut pompoen.

Let even op, een varkenshaas is aan één kant dikker dan de andere kant. Bij de bereiding wordt het dunste deel vaak omgevouwen waardoor een mooiere gelijkmatige garing ontstaat.

Gevulde varkenshaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 varkenshaas
  • 8 a 10 gedroogde ontpitte abrikozen
  • 1 a 2 eetlepels rozijnen
  • een handvol gemengde noten ( hazelnoten, walnoten, amandel noten…)
  • 1 grote eetlepel mangochutney
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel geplette koriander bolletjes
  • 1 theelepel curry poeder
  • boter
  • peper en zout
  • 1 kleine butternut-pompoen
  • 1 bouillon blokje kip
  • water

Bereidingswijze van dit recept

De gevulde varkenshaas maak je zo:

De rozijnen en abrikozen laten wellen in lauw water gedurende 15 min, uit laten lekken en dan goed droog deppen. De abrikozen in kleine stukjes snijden en mengen met de rozijnen en de fijngehakte noten( stukjes). Dit noten-zuidvruchten mengsel vervolgens mengen met de jam of chutney.

Het varkenshaasje met een lang mes aan de dikste zijde insnijden zodat er een soort langwerpige zak ontstaat. Het vruchtenmengsel erin lepelen en voorzichtig doorduwen ( zodat alles netjes in het vlees blijft zitten).

De kruiden mengen en het vlees hiermee inwrijven, hierna het vlees nog even in koelkast plaatsen.

De butternut pompoen schillen en van de pitten ontdoen, in kleine blokjes snijden en in pan met wat water, boter en een bouillonblokje zachtjes laten garen. Op tijd eventueel wat water bijvoegen,  eenmaal klaar deze laten uitlekken (vang het vocht op en zet even apart). De gare butternut  pompoen heel fijn mixen met eventueel een beetje vocht zodat je een heel smeurig zalfje krijgt, bij kruiden naar smaak.

De oven voorverwarmen op 175 graden. Boter verhitten in pan en de gevulde varkenshaas rondom aanbakken. Uit de pan nemen en in braadslede leggen. De gevulde varkenshaas samen met een paar klontjes boter dit in oven verder garen gedurende 10 à 20 minuten.

Voor de saus:

Gebruik het uitlek vocht van de butternut met wat witte wijn en laat zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en zout, curry poeder en een eetlepel jam of chutney

Serveer de gevulde varkenshaas met aardappelkroketjes en zoete aardappel chips.

Tafel lekker !!

Tags: NotenVleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - VarkenshaasZuidvruchten
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen