• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, januari 25, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zalige Balinese kip met verse mango en kokos

door Redactie
in Vleesgerechten
Zalige Balinese kip met verse mango en kokos

Vorig jaar was ik een maand op Bali. We verbleven niet in het toeristische deel, maar we woonden en leefden midden tussen de mensen van de kampongs. Ik kookte er vaak zelf met producten van de plaatselijke markt want de supermarkt was ver weg en slecht bevoorraad.
Als we kip wilden eten dan moest er één geslacht worden. Voor ‘plofkippen’ hoef je daar niet bang te zijn. De kippen hebben een geweldig leven. Ze krabbelen hun kostje bij elkaar in de rijstvelden en op de kampongs. Ze zien er grappig uit zo hoog op hun poten en een beetje te mager voor Hollandse begrippen. Deze kippen smaken echt veel beter dan een kip van de supermarkt. Dus ga voor dit recept bij de poelier op zoek naar een biologische kip die een heel goed leven heeft gehad.Kip met mango en kokos uit Bali

  • 500 gram kipfilet
  • 3 verse mango’s, eetrijp
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • Klein struikje paksoi
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Wokolie
  • Peper
  • Zout
  • Kerrie
  • Stukje verse gember, geschild
  • Komijn ½ theelepel
  • Gula djawa of bruine suiker
  • Kippenbouillonblokje
  • Kokos
  • Amandelschaafsel

Snijd de kipfilet in stukken. Bestrooi de stukjes kip met weinig zout, peper en kerrie en verkruimel de kippenbouillontablet erover. Zet even koel weg. Schil de mango en snijd deze in kleine stukken. Doe de mangostukken en het weggelekte vocht in een schaaltje en strooi twee eetlepels gula djawa of de bruine suiker er over. Snijd de paprika in niet al te kleine stukken. Snijd de paksoi in dunne repen. Snipper de ui en pel de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.

Rooster in een koekenpan de kokos en doe hetzelfde met het amandelschaafsel. Laat afkoelen op een bordje.

Verhit wat wokolie in de wok en voeg een halve theelepel komijn toe. Zodra dit begint te geuren voeg je de gesnipperde ui toe. Fruit de ui heel even en voeg de blokjes kip toe. Pers de knoflooktenen erboven uit. Rasp ook de gember erboven en voeg de rode peper  en de geroosterde kokos toe. Bak alles op hoog vuur tot de kipblokjes wat beginnen te bruinen. Zorg dat de kip niet te droog wordt.

Voeg de mango toe en bak nog één minuut. Voeg nu de paprika en de paksoi toe en bak deze slechts heel even mee. Blus af met het sinaasappelsap. Garneer het geheel af met amandelschaafsel. Serveer met witte rijst en kroepoek.

Selamat makan oftewel eet smakelijk!

Dit recept doet mee met het Foodblogevent

 

 

 

Tags: Fruit - MangoGroente - Bladgroenten - Paksoi
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Mango-avocado salade
Salade

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

paksoi salade
Salade

Frisse paksoi salade met oosters tintje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

Noodles met kip en shanghai paksoi
Hoofdgerecht

Noodles met kip en shanghai paksoi

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Deze cake clementine, is heerlijk bij de koffie, maar kan bijvoorbeeld ook met een bolletje ijs als dessert op tafel...

Lees verder
Souvlaki

Griekse souvlaki van varkenshaas

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Handige kooktips

Lemon curd
Kookschool

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Lemon curd is een lekkernij die sinds de 18e eeuw bij de "afternoon tea" werd geserveerd met scones, toast of...

Lees verder
Visbouillon maken

Visbouillon maken

Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tijd voor kapucijners
  • Janneke de Regt op Tijd voor kapucijners
  • Redactie op Ouderwets lekkere vanillepudding
  • Caroline op Ouderwets lekkere vanillepudding
  • Redactie op Aardappelpuree uit de oven
  • Paul Erven op Aardappelpuree uit de oven
  • Redactie op Kwarteleieren; kopen, bewaren en bereiden
  • Alinda smit op Kwarteleieren; kopen, bewaren en bereiden

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen