• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zweedse balletjes met sperziebonen

door Arianne
in Vleesgerechten
zweedse balletjes met sperziebonen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Zweedse balletjes met sperziebonen – In de maanden juli en augustus zijn de sperziebonen extreem goedkoop. Dit is het hoogseizoen voor sperziebonen die ook wel breekboontjes, herenbonen of prinsessenbonen genoemd worden. De lage prijs, maar ook de buurvrouw die een volle zak zelf geoogste boontje komt brengen, resulteert in veel gerechten met deze groente.

Bonen met ballen

Je kunt de boontjes natuurlijk prima serveren met een gekookt aardappeltje. De Hollandse sperziebonen barsten van de smaak en dat maakt dat die pure en eenvoudige basis al echt genieten is. Wil je wat meer experimenteren? Probeer dan eens deze Zweedse balletjes met sperziebonen. Geserveerd in een eenvoudig maar erg lekker roomsausje met mosterd en cranberry’s zet je hiermee absoluut feest op tafel.

Zweedse balletjes met sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gehakt
  • 400 ml. kippenbouillon
  • 40 gram paneermeel
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Zweedse balletjes met sperziebonen:

Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de boontjes beetgaar in ongeveer 4 minuten, giet ze af en laat ze direct schrikken met koud water ( om het kookproces te stoppen ).

Snij de cranberry’s in kleine stukjes.

Meng het gehakt met paprikapoeder, paneermeel, kaneel, dille, peper en zout, verdeel het gehakt en rol in kleine balletjes.

Doe een beetje olijfolie en bakboter in de pan en bak ze voorzichtig goudbruin, haal ze uit de pan als ze mooi van kleur zijn.

Doe nog een eetlepel boter in dezelfde pan en laat de boter mooi kleuren, voeg 1 eetlepel bloem toe en meng dit tot een roux. Giet de kippenbouillon erbij en roer met een garde op een zacht vuurtje, zodat je roux mooi opgelost is. Maak de saus af met de mosterd en de fijngesneden cranberry’s. Om een frisse smaak te krijgen meng je de Griekse yoghurt door het sausje.

Voeg dan de balletjes er weer bij en laat alles nog zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen. Als laatste verdeel je de sperziebonen erover en laat je het geheel nog even opwarmen.

Verdeel de Zweedse balletjes met sperziebonen in kleine schaaltjes en serveer met rijst. Als garnering strooi je er nog een paar stukje cranberry’s over.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Bonen - SperziebonenVlees - Gehakt

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Gehaktbrood met verse kruiden
Specials

Gehaktbrood; met stap-voor-stap uitleg

Turkse pide gevuld met gehakt
Hoofdgerecht

Turkse pide gevuld met gehakt

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Reacties 3

  1. Annie wiltenburg says:
    3 jaar geleden

    De gerechten Zweedse balletjes die ga ik proberen ziet er heerlijk uit ook de maccaronie ja heerlijk het is allemaal lekker denk het ziet er in ieder geval erg lekker uit.Ik ga het uit proberen,en dan horen jullie het wel Nou verder een prettig weekend!!

    Beantwoorden
  2. Arianne says:
    3 jaar geleden

    Het is echt overheerlijk Stijn, en alles is gecreëerd zodat iedereen dit kan proberen thuis.
    Laat je me weten hoe je smaak vond?
    Veel succes met het gerechtje

    Beantwoorden
  3. Stijn says:
    3 jaar geleden

    Wat een prachtig recept Arianne!!! Ga ik eerstdaags uitproberen… Trouwens heel interessante gerechtjes hier terug te vinden… super!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen