• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zweedse balletjes met sperziebonen

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
3
zweedse balletjes met sperziebonen

Zweedse balletjes met sperziebonen – In de maanden juli en augustus zijn de sperziebonen extreem goedkoop. Dit is het hoogseizoen voor sperziebonen die ook wel breekboontjes, herenbonen of prinsessenbonen genoemd worden. De lage prijs, maar ook de buurvrouw die een volle zak zelf geoogste boontje komt brengen, resulteert in veel gerechten met deze groente.

Bonen met ballen

Je kunt de boontjes natuurlijk prima serveren met een gekookt aardappeltje. De Hollandse sperziebonen barsten van de smaak en dat maakt dat die pure en eenvoudige basis al echt genieten is. Wil je wat meer experimenteren? Probeer dan eens deze Zweedse balletjes met sperziebonen. Geserveerd in een eenvoudig maar erg lekker roomsausje met mosterd en cranberry’s zet je hiermee absoluut feest op tafel.

Zweedse balletjes met sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gehakt
  • 400 ml. kippenbouillon
  • 40 gram paneermeel
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Zweedse balletjes met sperziebonen:

Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de boontjes beetgaar in ongeveer 4 minuten, giet ze af en laat ze direct schrikken met koud water (om het kookproces te stoppen).

Snij de cranberry’s in kleine stukjes.

Meng het gehakt met paprikapoeder, paneermeel, kaneel, dille, peper en zout, verdeel het gehakt en rol in kleine balletjes.

Doe een beetje olijfolie en bakboter in de pan en bak ze voorzichtig goudbruin, haal ze uit de pan als ze mooi van kleur zijn.

Doe nog een eetlepel boter in dezelfde pan en laat de boter mooi kleuren, voeg 1 eetlepel bloem toe en meng dit tot een roux. Giet de kippenbouillon erbij en roer met een garde op een zacht vuurtje, zodat je roux mooi opgelost is. Maak de saus af met de mosterd en de fijngesneden cranberry’s. Om een frisse smaak te krijgen meng je de Griekse yoghurt door het sausje.

Voeg dan de balletjes er weer bij en laat alles nog zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen. Als laatste verdeel je de sperziebonen erover en laat je het geheel nog even opwarmen.

Verdeel de Zweedse balletjes met sperziebonen in kleine schaaltjes en serveer met rijst. Als garnering strooi je er nog een paar stukje cranberry’s over.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Bonen - SperziebonenVleesVlees - Gehakt
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Reacties 3

  1. Annie wiltenburg says:
    5 jaar geleden

    De gerechten Zweedse balletjes die ga ik proberen ziet er heerlijk uit ook de maccaronie ja heerlijk het is allemaal lekker denk het ziet er in ieder geval erg lekker uit.Ik ga het uit proberen,en dan horen jullie het wel Nou verder een prettig weekend!!

    Beantwoorden
  2. Arianne says:
    5 jaar geleden

    Het is echt overheerlijk Stijn, en alles is gecreëerd zodat iedereen dit kan proberen thuis.
    Laat je me weten hoe je smaak vond?
    Veel succes met het gerechtje

    Beantwoorden
  3. Stijn says:
    5 jaar geleden

    Wat een prachtig recept Arianne!!! Ga ik eerstdaags uitproberen… Trouwens heel interessante gerechtjes hier terug te vinden… super!!!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen