Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella

0 2.555

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella – Dit eenvoudig recept moet je verder niet te veel aan toevoegen. De eenvoud en de kracht die de ingrediënten in zich hebben geven al meer dan voldoende smaak.

Bruschetta vind zijn oorsprong in midden Italië, en heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord “bruscare” dat “op kolen roosteren“ betekent.

Het bestaat dan ook uit gegrild brood ingesmeerd met knoflook en besprenkelt met extra-virgine olijfolie, zout en peper. Er kan natuurlijk gevarieerd worden met rode peper, worst, tomaat, groenten of kaas. In sommige gevallen wordt de olijfolie vooraf gemengd met kruiden zoals basilicum en oregano.

Dit gerecht is in een oven of een grill maar ook gewoon in een koekenpan klaar te maken.


Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella

  • Brood
  • Olijfolie
  • knoflook
  • (Zoete)  tomaten
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 pakje mozzarella 250 gram
  • Zwarte peper grof gemalen
  • Zeezout

Snij het brood in plakken. Pers de knoflook fijn en smeer dit zo dun mogelijk uit op het brood.

Besprenkel nu het brood rijkelijk met de olijfolie. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over het brood. Leg op elk schijfje tomaat een blaadje basilicum. Snijd nu de Mozzarella in plakjes en verdeel dit weer over de tomaten. Besprenkel het geheel met peper en zout.

Het lekkerste is natuurlijk op de houtskool grill klaarmaken maar even in een voorverwarmde oven voor 10 minuten op 180 graden Celcius, of in een koekenpan met het deksel er op in een lage stand voor 10 minuten kan natuurlijk ook. Als de mozzarella begint te druppen is je Bruschetta klaar. Let goed op dat het brood niet verbrandt! Regelmatig even checken. Garneren met verse basilicum blaadjes.

Geniet van de pure Italiaanse smaken!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer