Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas

3 1.019

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas – Dit is hartstikke luxe, ontzettend lekker en is echt heel makkelijk te maken. Het lijkt net op een hele luxe sushi, maar dat is het niet. De foto schrikt waarschijnlijk velen af maar als je doorleest zie je dat het vreselijk meevalt. Iedereen die graag een beetje in de keuken knutselt kan dit maken want het is echt niet moeilijk. Als de rol dan klaar is kun je proeven en begrijp je meteen waarom het zo lekker is. Het is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Uitermate geschikt als amuse, op een party, als luxe hapjes of als leuk en lekker voorgerecht. Als je dan zegt dat je dit zelf hebt gemaakt dan zal een ieder je prijzen. Ik heb de volgende met vis al bedacht, wat dat is blijft nog even geheim.

  • 200 gr spinazie
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 ei
  • 200 gr extra belegen geraspte kaas
  • 200 gr verse roomkaas met kruiden

Ontdooi diepvriesspinazie blokjes en vermeng dit met het ei. Bekleed een bakplaat (oven) met aluminiumfolie of goed bakpapier. Verdeel de spinazie die is gemengd met het ei hierover en bestrooi het oppervlak flink met geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schuif de bakplaat er in en bak in ongeveer 15 minuten totdat die geraspte kaas mooi bruin is. Die kaas gaat smelten en loopt uit. Dat is nou net de bedoeling. Haal de bakplaat uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Als het is afgekoeld bestrijk dan met een dikke laag roomkaas. Beleg het tenslotte bovenop de roomkaas met dun gesneden gerookte zalmfilet. Rol het dan stevig op en verpak de rol in aluminium- of plastic folie. Leg de verpakte rol in de koelkast en laat een nachtje flink opstijven. Haal dan de rol uit de koelkast, verwijder de folie en snijd hem met een scherp mes in gelijke stukken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. TinekeSchutte zegt

    Bedankt voor dit heerlijke recept , het prikkelt mij gelijk om dit lekkers te maken en het lijkt me ontzettend leuk om voor een vriendin te maken voor haar verjaardag.

  2. Roger zegt

    Hoi Alex, lijkt me een lekker recept, maar ik kan het niet printen, niet bewaren…. moet ik het misschien met een doorzichtig papiertje van het scherm overtrekken?? Hoe werkt dit?
    groet Roger

    1. Lekker Tafelen zegt

      Sorry, Roger, er zit een storing in onze printfunctie. Je ontvangt zo de printversie per email.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer