Een runderstoof waaraan we lekker courgette, bleekselderij en tomaten toevoegen. Dit moet je gewoon maar eens proberen. Serveer met een tomatensoepje vooraf en als bijgerecht een verse salade.
- 800 gram riblappen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 3 uien
- 3-4 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 1 blikje tomatenstukjes of 3-4 tomaten en 1 blikje tomatenpuree
- 2-3 dl. rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- peper
- rundvleesbouillonblokje
- 2 theelepels basilicum
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel majoraan
- 1 theelepel rozemarijn
Snijd het vlees in hapklare stukjes en bestrooi deze met peper. Pel en snipper de uien. Snijd de paprika’s en de stengels bleekselderij in stukjes. Schil de courgette en snijd in dobbelsteentjes. Verwarm olie of margarine in een pan met dikke bodem en schroei het vlees rondom bruin. Voeg de uien, knoflook, paprika en bleekselderij toe en laat even meebakken. Voeg nu de inhoud van het blik tomaten stukjes toe of de verse tomaten en het blikje tomatenpuree. Verwarm de wijn (bv. even in de magnetron) en giet deze bij het vlees. Het vlees moet net onder staan anders heet water toevoegen. Voeg de laurierblaadjes, basilicum, peterselie, majoraan, rozemarijn en het bouillonblokje toe. Roer het geheel goed door en laat het gerecht met de deksel op de pan 3-4 uur stoven. Af en toe even doorroeren. Ca. 30 minuten voor het einde van de stooftijd de courgetteblokjes toevoegen. Proef het gerecht en maak het eventueel op smaak af met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes.