Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba’s !! Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar.
- 400 gr verse kabeljauwfilet
- 8 grote Gamba’s
- 4 trostomaten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- ½ gele paprika
- ½ citroen (sap)
- 1 t dragon
- 1 t tijm
- 1 t rozemarijn
- 1 ½ t oregano
- 1 el peterselie
- Zwarte peper uit de molen
- Zeezout
- 150 ml visbouillon
- Olijfolie extra vierge
Was de tomaten en halveer ze. Snijd de paprika in blokjes en deel de uien in partjes van vier. Snipper de knoflookteentjes fijn. Ontdooi de gamba’s als je diepvries hebt, haal de visfilets uit het papier, was ze en dep ze droog met keukenrol. Neem een hapjespan met glazen deksel of neem een ovenschaal. Doe er olijfolie in. Kruid de vis met zout en peper en leg in de pan. Leg om de vis heen de tomaat, ui en paprikablokjes. Royaal kruiden met de Mediterrane kruiden. Leg de gamba’s erbij. Verdeel er de knoflook en wat olijfolie over de groenten en sprenkel wat citroensap over de vis. Nu lekker opwarmen en dan klein beetje visbouillon toevoegen voor de smaak. Niet laten koken, maar gewoon 15-20 minuten in de pan laten staan. De vis wordt glazig, even erin prikken en proeven. Niet te lang want de vis mag niet droog worden. In de oven kan ook in een ovenschaaltje, gewoon 20-25 minuten laten garen op 160 graden. Als het klaar is afgarneren met nog een heel klein beetje verse citroensap en verse peterselie. Nu heb je een geweldig lekker en gezond hapje dus geniet er maar van !
Lekker met gekookte peterselie kriel of gebakken krieltjes met wat paprikapoeder, rozemarijn en wat zeezout.
Lijkt mij geweldig. Is het aan te raden de vis/garnalen au bain marie te verwarmen?
Lekker recept Alex.
Hoe gaat ie?
Sterkte, Marieke
Wow, ik krijg zin in de zon als ik dit recept zie. Fat ga ik snel eens maken!