Verwen je zelf of anderen eens deze prachtige lente.Dit recept evenaart de overheerlijke mediterrane kookkunsten van onze zuidelijke buren!
Waan je op vakantie in je eigen achtertuintje als je geniet van deze boterzachte lamsbout.Eenvoudig klaar te maken met basis ingrediënten.
- 1 kilo lamsbout
- 1 half kopje (125 ml) droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 kwart kopje fijn gehakte munt
- 2 eetlepels grof gehakte rozemarijn
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 nieuwe aardappelen, in dikke plakken
- 2 bosjes groene asperges, schoongemaakt
- 1 kwart kopje (60 ml) wijnazijn
- 1 kwart kopje (60 ml) olijfolie
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 kwart kopje grof gehakte munt
- 2 rode uien, dun gesneden
- 1 eetlepel peperkorrels, grof gehakt
Leg de lamsbout in zijn geheel in een grote glazen of keramische schaal. Meng de wijn, knoflook, munt, rozemarijn, suiker en de helft van de olie in een kom en giet dit over het vlees. Dek het geheel af met plasticfolie en plaats het minimaal 3 uur in de koelkast.
Zorg ervoor dat de BBQ goed op temperatuur is. Haal de lamsbout uit de marinade en gril hem op de bbq aan beide kanten in 5 minuten bruin.
Leg nu het vlees naast het vuur op een bord of een stuk folie, en sluit de bbq af met een deksel. Laat het lam nu 12 minuten doorgaren voor een medium resultaat.
Nu heb je dus alle tijd om de aardappelschijfjes en asperges in te smeren met de resterende olie, en breng ze op smaak met peper en zout.
Gril de aardappelschijfjes en asperges in 2 minuten voor elke kant lekker knapperig en gaar, en leg ze ook naast het vuur.
Om de munt-ui dressing te maken voeg je de azijn, olijfolie, suiker, munt, ui, en gemalen peper in een bakje en meng het geheel goed door elkaar.
Snijd het vlees in dikke plakken, en serveer deze over de aardappelschijfjes en asperges. Besprenkel het lamsvlees met de munt en ui dressing. En serveren maar!