• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeien Charlotte

Een heerlijk nagerecht bomvol aardbeien

door Elise de Haan
in Nagerecht
1
0
Aardbeien Charlotte

Aardbeien Charlotte – Een heerlijk nagerecht bomvol aardbeien. Deze aardbeien Charlotte is zo lekker als je geen feestje hebt dan verzin je er wel een feestje voor.

Gezond snoepen

Hou jij ook zo van aardbeien? Deze heerlijke rode vruchten zijn supergezond. Ze bevatten veel vitamine C. Daarnaast bevatten ze een flinke hoeveelheid kalium en foliumzuur. En het beste nieuws is dat aardbeien heel weinig calorieën bevatten. Dus je hoeft je niet in te houden als je je te buiten wilt gaan aan deze lekkernij!

Welke aardbeien zijn er?

Er zijn tegenwoordig jaarrond Hollandse aardbeien. In de winter is het aanbod niet erg groot en de prijs hoog. Daarom worden er dan aardbeien geïmporteerd uit landen als Spanje, Marokko en Egypte. De Hollandse aardbeien zijn toch echt heel veel lekkerder dan de import aardbeien uit die landen. Dus, als je aardbeien gaat kopen, let er dan eens op dat je Hollandse koopt. Vroeg in het voorjaar zijn er Lambada’s. Dit zijn kasaardbeien en zijn zacht en zoet. Hierna komen de Sonata’s, ook deze komen uit de kas. Ze zijn prachtig conisch van vorm en hebben een friszoete smaak. En dan komen de Elsanta aardbeien. Ook deze hebben een heerlijke friszoete smaak. Ze komen eerst uit de kas, en daarna groeien ze buiten in de volle grond en op stellingen. De Elsanta is het meest geteelde aardbeienras in Nederland.

Dessert of gebak?

Met een kilo Hollandse aardbeien in de koelkast moest er natuurlijk iets lekkers gemaakt worden. En dan kom je natuurlijk al snel op een dessert, of iets van gebak. Het werd er iets tussenin, en wel een Aardbeien Charlotte… om de lente te vieren!

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Aardbeien Charlotte

Porties: 6 pers
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram aardbeien gewassen en kroontjes verwijderd
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram Griekse yoghurt of kwark
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 5 el fijne tafelsuiker (iets minder kan ook)
  • 2 pakken lange vingers

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Aardbeien Charlotte:

Begin met de gelatine te weken in wat koud water.

Pureer 300 gram aardbeien in een blender of met een staafmixer.

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Verwarm een paar eetlepels aardbeienpuree en los hier de gelatine in op.

Spatel de Griekse yoghurt door de slagroom. Voeg vervolgens de aardbeienpuree en de puree met de gelatine toe en spatel ook deze er voorzichtig doorheen.

Schep alles in een hoge, niet te grote vorm. Gebruik hiervoor eventueel een kleine pan. Bedek het mengsel met stukjes lange vingers. Dek af met plastic huishoudfolie en plaats voor minstens 4 uur in de koelkast. Langer mag ook. Dit kan eventueel al een dag voor gebruik.

Houdt de vorm heel even (ongeveer 8 seconden) in een pan met heet water. Stort vervolgens op een groot bord of schaal.

Plaats rondom langs de rand de lange vingers. De hoeveelheid is afhankelijk van het formaat vorm dat je hebt gebruikt.

Bindt er een lint omheen om alles bij elkaar te houden.

Werk de bovenkant af met stukjes aardbei of als je kleine aardbeien hebt, met hele aardbeien. Serveer de Aardbeien Charlotte direct.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een recept of tips ben je hier op de goede plek.

Check het recept of lees de info
karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen