Aardbeien Charlotte – Een heerlijk nagerecht bomvol aardbeien. Deze aardbeien Charlotte is zo lekker als je geen feestje hebt dan verzin je er wel een feestje voor.
Gezond snoepen
Hou jij ook zo van aardbeien? Deze heerlijke rode vruchten zijn supergezond. Ze bevatten veel vitamine C. Daarnaast bevatten ze een flinke hoeveelheid kalium en foliumzuur. En het beste nieuws is dat aardbeien heel weinig calorieën bevatten. Dus je hoeft je niet in te houden als je je te buiten wilt gaan aan deze lekkernij!
Welke aardbeien zijn er?
Er zijn tegenwoordig jaarrond Hollandse aardbeien. In de winter is het aanbod niet erg groot en de prijs hoog. Daarom worden er dan aardbeien geïmporteerd uit landen als Spanje, Marokko en Egypte. De Hollandse aardbeien zijn toch echt heel veel lekkerder dan de import aardbeien uit die landen. Dus, als je aardbeien gaat kopen, let er dan eens op dat je Hollandse koopt. Vroeg in het voorjaar zijn er Lambada’s. Dit zijn kasaardbeien en zijn zacht en zoet. Hierna komen de Sonata’s, ook deze komen uit de kas. Ze zijn prachtig conisch van vorm en hebben een friszoete smaak. En dan komen de Elsanta aardbeien. Ook deze hebben een heerlijke friszoete smaak. Ze komen eerst uit de kas, en daarna groeien ze buiten in de volle grond en op stellingen. De Elsanta is het meest geteelde aardbeienras in Nederland.
Dessert of gebak?
Met een kilo Hollandse aardbeien in de koelkast moest er natuurlijk iets lekkers gemaakt worden. En dan kom je natuurlijk al snel op een dessert, of iets van gebak. Het werd er iets tussenin, en wel een Aardbeien Charlotte… om de lente te vieren!
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Aardbeien Charlotte
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram aardbeien gewassen en kroontjes verwijderd
- 250 ml slagroom
- 250 gram Griekse yoghurt of kwark
- 7 blaadjes witte gelatine
- 5 el fijne tafelsuiker (iets minder kan ook)
- 2 pakken lange vingers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Aardbeien Charlotte:
Begin met de gelatine te weken in wat koud water.
Pureer 300 gram aardbeien in een blender of met een staafmixer.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Verwarm een paar eetlepels aardbeienpuree en los hier de gelatine in op.
Spatel de Griekse yoghurt door de slagroom. Voeg vervolgens de aardbeienpuree en de puree met de gelatine toe en spatel ook deze er voorzichtig doorheen.
Schep alles in een hoge, niet te grote vorm. Gebruik hiervoor eventueel een kleine pan. Bedek het mengsel met stukjes lange vingers. Dek af met plastic huishoudfolie en plaats voor minstens 4 uur in de koelkast. Langer mag ook. Dit kan eventueel al een dag voor gebruik.
Houdt de vorm heel even (ongeveer 8 seconden) in een pan met heet water. Stort vervolgens op een groot bord of schaal.
Plaats rondom langs de rand de lange vingers. De hoeveelheid is afhankelijk van het formaat vorm dat je hebt gebruikt.
Bindt er een lint omheen om alles bij elkaar te houden.
Werk de bovenkant af met stukjes aardbei of als je kleine aardbeien hebt, met hele aardbeien. Serveer de Aardbeien Charlotte direct.
Tafel lekker !!