Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Dessert pizza met zomerfruit

Een dessert pizza met chocoladecrème en zomerfruit, eens een keer wat heel anders dan de bekende pizza met tomatensaus en mozzarella.

0 1.086

Dessert pizza met zomerfruit – Zeg je pizza dan denkt iedereen bijna automatisch aan tomatensaus en mozzarella. Heerlijk natuurlijk maar deze keer kies ik wat anders, deze keer ga ik voor een zoete variant van de pizza waar ik de tomatensaus vervang door een crème en het beleg bestaat uit heerlijk vers fruit.

Waarom noemen we het pizza ??

Wat maakt een pizza nou eigenlijk een pizza; zijn het niet juist de tomatensaus en de mozzarella die van een deeg een pizza maken ? Of is het toch de opbouw van bodem, saus en daarop beleg?? In het geval van de dessert pizza is dit laatste duidelijk het geval want naast de opbouw zijn er maar weinig overeenkomsten met bijvoorbeeld een Margaritha, een Funghi of een Quatro stagioni.

Zomerfruit

De keuze voor zomerfruit is natuurlijk niet zo heel moeilijk, maak je wekelijkse ronde over de markt en al dat prachtige fruit straalt je tegemoet, het is de tijd voor zomerfruit en daar moet je volop van genieten. Ik koos voor aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Hoewel je zomerfruit tegenwoordig bijna het jaar rond kunt kopen, heet het natuurlijk niet voor niets zomerfruit. Je aardbeien, bramen, bessen en al het andere zomerfruit zijn in de zomer het lekkerst, ze komen dan van de volle grond en niet uit de kas en dit geeft je fruit echt zoveel meer smaak.
Dessert pizza met zomerfruit


Dessert pizza met zomerfruit

 • 250 ml warm water
 • 10 gram honing
 • 10 gram droge gist
 • 350 gram bloem
 • snuf zout
 • 50 ml olijfolie
 • 250 gram mascarpone
 • 100 ml slagroom
 • 1 el cacao
 • 1 el honing
 • 250 gram zomer fruit
 • 25 gram kokosrasp
 • muntblaadjes

Doe in een ruime kom het warme water met de honing en de gist en roer deze even om. Laat vervolgens zeker 5 minuten staan totdat je ziet dat de gist begint te werken. Doe er dan de bloem, het zout en de olijfolie bij en roer het geheel met een houten lepel door elkaar. Het is een plakkerig deeg dus zorg dat je wat extra bloem bij de hand hebt. Bebloem je handen en kneed het deeg even flink door. Dek de kom af met een stukje huishoudfolie en laat een uur rijzen.

Terwijl het deeg rijst kun je vast de crème maken. Mix hiervoor de mascarpone met de slagroom, de cacao en de honing met een mixer tot een mooi glad geheel. Verwarm de oven 10 minuten voor het einde van de rijs voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Stort het gerezen deeg op het bakpapier, druk met je handpalm de lucht eruit en vorm er met je vingers een pizzabodem van. Bak de bodem in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Neem de bodem uit de oven en laat afkoelen. Als hij volledig is afgekoeld smeer je de crème over de bodem en verdeel je over de crème het fruit. Strooi als laatste de kokosrasp en wat muntblaadjes over de dessert pizza. Snijd de dessert pizza vervolgens in “echte” pizzapunten.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer