• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Gevulde pannenkoekjes; heerlijk lunchen

door Samantha
in Ontbijt en lunch, Pannenkoeken
0
0
Gevulde pannenkoekjes

Gevulde pannenkoekjes; heerlijk lunchen – Mijn klokje slaat lunchtijd en vandaag heb ik er extra veel zin, ik heb namelijk beloofd pannenkoeken te bakken.

Geen poedersuiker of stroop

Pannenkoeken met zoet beleg zijn erg lekker maar omdat ik er een lunchgerecht van wil maken gaat mijn voorkeur uit naar hartig, dus geen stroop en geen poedersuiker. Wat dan wel; nou radijs, roomkaas, mierikswortel en blokjes ham. Zeg nou eerlijk dat klinkt niet slecht toch.

Mierikswortel

Waarschijnlijk vermoedde je al wel dat met deze wortel de wortel van de mierik wordt bedoeld, een wortel met een uitgesproken smaak welke je zou kunnen vergelijken met de smaak van mosterd, pittig maar ook iets bitter. Toevallig zag ik bij mijn groenteman verse mierikswortel liggen en heb hem meegenomen. De verse mierikswortel is maar zelden onderdeel van het groente assortiment, de smaak van een verse mierikswortel gaat namelijk snel verloren, wil je hem dus in een gerecht gebruiken welke je later pas zal eten, kies dan voor mierikswortel uit een potje.

Gevulde pannenkoekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 80 gram meel
  • 1 el boter
  • 150 gram mascarpone
  • 1 tl mierikswortel
  • 50 gram crème fraîche
  • sap van 1/2 limoen
  • 6 el kruidenazijn
  • 3 el olijfolie
  • 15 radijsjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 80 gram hamreepjes
  • 100 gram rucola

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de gevulde pannenkoekjes:

Roer het ei, de melk en het meel tot een glad beslag en zet apart. Roer de mascarpone los en meng het met de crème fraîche, de mierikswortel en het limoensap. Maak een dressing van de azijn en olijfolie en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper. Snijd de radijsjes (met een mandoline) in dunne plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de ui in ringen.
Meng de helft van de ui en de radijs samen met de tomaatjes met de dressing.
Verhit in een koekenpan de boter en bak 4 pannenkoekjes van het beslag.
Verdeel over de pannenkoekjes eerst het mascarpone mengsel, vervolgens de helft van de radijsjes, de helft van de ui, de hamreepjes en een pluk rucola.
Rol de pannenkoekjes op en snijd ze schuin doormidden.
Schep de radijs, de ui en tomaat uit de dressing op een bord samen met wat rucola en leg hierop de gevulde pannenkoekjes.

Tafel lekker!!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wentelteefjes met aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met aardbeien; een heerlijke tip voor moederdag

Turks brood met eieren
Ontbijt en lunch

Turks brood met eieren, ham en kaas

Aardappelpannenkoekjes
Bijgerecht

Aardappelpannenkoekjes

gevuld broodje ei
Ontbijt en lunch

Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Omelet met raapstelen
Ontbijt en lunch

Omelet met raapstelen

Omelet met champignons en spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met champignons en spinazie

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt en lunch

Groentespread van zoete aardappel en paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twintig − dertien =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen