Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde pannenkoekjes; heerlijk lunchen

Gevulde pannenkoekjes; heerlijk lunchen – Mijn klokje slaat lunchtijd en vandaag heb ik er extra veel zin, ik heb namelijk beloofd pannenkoeken te bakken.

Geen poedersuiker of stroop

Pannenkoeken met zoet beleg zijn erg lekker maar omdat ik er een lunchgerecht van wil maken gaat mijn voorkeur uit naar hartig, dus geen stroop en geen poedersuiker. Wat dan wel; nou radijs, roomkaas, mierikswortel en blokjes ham. Zeg nou eerlijk dat klinkt niet slecht toch.

Mierikswortel

Waarschijnlijk vermoedde je al wel dat met deze wortel de wortel van de mierik wordt bedoeld, een wortel met een uitgesproken smaak welke je zou kunnen vergelijken met de smaak van mosterd, pittig maar ook iets bitter. Toevallig zag ik bij mijn groenteman verse mierikswortel liggen en heb hem meegenomen. De verse mierikswortel is maar zelden onderdeel van het groente assortiment, de smaak van een verse mierikswortel gaat namelijk snel verloren, wil je hem dus in een gerecht gebruiken welke je later pas zal eten, kies dan voor mierikswortel uit een potje.

Gevulde pannenkoekjes

4 stuks

  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 80 gram meel
  • 1 el boter
  • 150 gram mascarpone
  • 1 tl mierikswortel
  • 50 gram crème fraîche
  • sap van 1/2 limoen
  • 6 el kruidenazijn
  • 3 el olijfolie
  • 15 radijsjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 80 gram hamreepjes
  • 100 gram rucola

Roer het ei, de melk en het meel tot een glad beslag en zet apart. Roer de mascarpone los en meng het met de crème fraîche, de mierikswortel en het limoensap. Maak een dressing van de azijn en olijfolie en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper. Snijd de radijsjes (met een mandoline) in dunne plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de ui in ringen.
Meng de helft van de ui en de radijs samen met de tomaatjes met de dressing.
Verhit in een koekenpan de boter en bak 4 pannenkoekjes van het beslag.
Verdeel over de pannenkoekjes eerst het mascarpone mengsel, vervolgens de helft van de radijsjes, de helft van de ui, de hamreepjes en een pluk rucola.
Rol de pannenkoekjes op en snijd ze schuin doormidden.
Schep de radijs, de ui en tomaat uit de dressing op een bord samen met wat rucola en leg hierop de gevulde pannenkoekjes.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.