Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtwafel met ham en kaas, de klassieke tosti maar dan als wafel met een gebakken ei on-top omdat een ontbijt zonder ei niet helemaal af is.

0 1.491

Ontbijtwafel met ham en kaas – Een lekker ontbijt kun je zelf net zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt, in het weekend mag je wat mij betreft altijd wel een beetje extra uitpakken of dat nu een uitgebreide ontbijttafel is of dat ene ontbijtje waarvan je weet dat het misschien niet super gezond is, maar wel heel erg lekker. Zo’n ontbijtje maakte ik afgelopen weekend, een soort klassieke tosti maar dan in de vorm van een wafel.

Wafels bakken

Het wafelijzer vind ik zelf echt een aanwinst in de keuken, met relatief weinig moeite maak je heerlijk dingen. Begin met een basisbeslag en deze kun je zelf dan uitbreiden zoals jij dat wilt ook hier geldt laat je fantasie de vrije loop. Ik gebruikte een basisbeslag en mengde hierdoor een flinke hoeveelheid Gruyèrekaas. Tijdens het bakken van de wafels voeg ik wat ham toe en omdat ik een ontbijt zonder ei niet helemaal af vind, een lekker gebakken eitje erop om het af te maken.

Ik koos voor Gruyere kaas omdat deze makkelijk smelt, maar ook een cheddar doet het prima in de wafel.


Ontbijtwafel met ham en kaas

Ontbijtgerecht Voor 4 stuks

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 6 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram Gruyère
  • 50 gram gekookte ham

Laat de boter smelten en weer iets afkoelen. Rasp de Gruyère en snijd of scheur de ham in stukjes. Doe de bloem in een kom en voeg hierbij de gesmolten boter, de suiker, de Griekse yoghurt en de slagroom. Voeg één voor één 2 eieren toe. Zorg dat eerst het ene ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei erbij doet.
Als alles goed vermengt is meng je de geraspte Gruyère door het beslag (houdt eventueel een klein beetje apart om later over het gebakken ei te strooien)
Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand. Schep met een sauslepel wat beslag op het wafelijzer, spreidt met de bolle kant van de lepel een beetje uit en verdeel over het beslag de ham. Schep er nog wat beslag over en sluit het wafelijzer. Bak de wafels gaar in ongeveer 5 minuten. Bak in de tussentijd in een koekenpan de eieren.
Neem de wafels uit het wafelijzer en leg op iedere wafel een gebakken ei. Strooi er nog wat Gruyère over en eventueel zout en peper naar smaak.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer