Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt

Ontbijten is leuk

Wat? Ja, echt! Ontbijten is superleuk. Tenminste, als je er een heel klein beetje moeite voor doet. Wie ’s morgens een broodje kaas bij elkaar sprokkelt, zal dat al snel als saai ervaren en het gevolg is vaak dat het overgeslagen wordt. Overigens is een broodje met echte kaas allesbehalve saai. Maar op deze pagina vind je enorm veel inspiratie om iedereen met blije gezichten naar school of werk te sturen.

Een broodje ECHTE kaas is allesbehalve saai

Ontbijtrecepten

Kookschool

Inspiratie & Ideeën

Ontbijtrecepten

Paasbrood

Met dit zelfgemaakte paasbrood scoor je punten bij een paasontbijt. De vulling met o.a. stukjes abrikoos zorgt voor de ultieme paassfeer.

Huevos á la Flamenca

Een populair gerecht onder de Spanjaarden, dat is Huevos á la Flamenca, oftewel eieren, groente en aardappels uit de oven. Kleur op je bord!

Kookschool

Inspiratie & Ideeën

Ontbijtrecepten

Kookschool

Inspiratie & Ideeën

Smoothie met banaan

Een smoothie met banaan maak je van vers fruit. En daarmee heb je tegelijkertijd een mooie basis om er nog ander fruit aan toe te voegen.

Tomaten op brood

Met tomaten op brood kun je oneindig variëren. Van heel eenvoudig, tot meer uitgebreid, tomaten zijn altijd lekker op je boterham!

Ontbijtrecepten

Broodje omelet

Een broodje omelet is een simpel maar geweldig broodje. Het is zo gemaakt, heel voedzaam en ideaal om mee te nemen naar school of werk.

Kookschool

Inspiratie & Ideeën

En nog veel meer makkelijke ontbijtrecepten

Pompoen havermout wafels

Met een puree van pompoen kun je heel veel kanten op. Maak maar eens deze pompoen havermout wafels voor een heerlijk gezond herfstontbijt.

Perzik abrikoos smoothie

Smoothies zijn populairder dan ooit. Van fruit dat over is maken we bijvoorbeeld een perzik abrikoos smoothie. Varieer gerust en geniet!

Blauwe bessen pannenkoekjes

Kleine dikke blauwe bessen pannenkoekjes gevuld met verse blauwe bessen en een zalige blauwe bessensaus. Voor ontbijt, lunch of als dessert.

Bramenjam zelf maken

Het leuke vervolg op bramen plukken (of kopen) is bramenjam zelf maken. Een leuk klusje voor het weekend. Lekker op brood of bij desserts.

Kersen kwark

Deze zelfgemaakte kersen kwark moet je zeker een keer proeven. Als ontbijt of als dessert, dat maakt niet uit. Hier krijg je blije eters van!

Aardappelpannenkoekjes

Iets leuks en anders met aardappelen? Bak er eens aardappelpannenkoekjes van. Heerlijk als stevig ontbijt, maar ook een prima bijgerechtje.

Aardbei pannenkoek

Wil je eens echt genieten van een heerlijk ontbijt? Probeer dan eens deze heerlijke pannenkoek gevuld met aardbei, zo begin je je dag goed.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten