Pompoen havermout wafels
Met een puree van pompoen kun je heel veel kanten op. Maak maar eens deze pompoen havermout wafels voor een heerlijk gezond herfstontbijt.
Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
Stop de smaak van de zomer in een potje en maak zelf pruimenjam van verse Hollandse pruimen. Behalve erg lekker ook leuk om cadeau te doen.
Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt
Ontbijten met yoghurt, granola en gekarameliseerde pruimen is een feestje voor de nazomer als er volop verse pruimen verkrijgbaar zijn.
Smoothie met banaan
Een smoothie met banaan maak je van vers fruit. En daarmee heb je tegelijkertijd een mooie basis om er nog ander fruit aan toe te voegen.
Tomaten op brood
Met tomaten op brood kun je oneindig variëren. Van heel eenvoudig, tot meer uitgebreid, tomaten zijn altijd lekker op je boterham!
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
Gekookte eieren met gerookte zalm
Een eenvoudige, maar doeltreffende manier om gekookte eieren met gerookte zalm te serveren. Het kan soms zo simpel zijn.
Perzik abrikoos smoothie
Smoothies zijn populairder dan ooit. Van fruit dat over is maken we bijvoorbeeld een perzik abrikoos smoothie. Varieer gerust en geniet!
Roerei met zalm
Soms mag het iets luxer zijn zoals een roerei met zalm, superlekker en ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Omelet recepten; van basis tot luxe versies
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Ontbijten met roggebrood; een goed begin van de dag
Start je dag goed door te ontbijten met roggebrood. De lekkerste tips om van je ontbijt met roggebrood een traktatie te maken vind je hier.
Blauwe bessen pannenkoekjes
Kleine dikke blauwe bessen pannenkoekjes gevuld met verse blauwe bessen en een zalige blauwe bessensaus. Voor ontbijt, lunch of als dessert.
Bramenjam zelf maken
Het leuke vervolg op bramen plukken (of kopen) is bramenjam zelf maken. Een leuk klusje voor het weekend. Lekker op brood of bij desserts.
Roerei met tomaat
Een ei bij ontbijt of lunch is altijd lekker, een leuke afwisseling is dit roerei met tomaat en ui. Goedkoop, simpel en erg lekker.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Een Engels ontbijt maken? Dat doe je zo
's Morgens vroeg is het een heftige maaltijd, maar hij doet het ook prima als brunch of lunch, het Engels ontbijt, of full English breakfast!
Knäckebröd; beleggen met verse ingrediënten!
Heel veel heerlijke ideeën voor het lekker vers beleggen van een snee knäckebröd. Geef dit traditionele Zweedse platbrood bij het ontbijt.
Shakshuka (in saus gepocheerde eieren)
Deze shakshuka (in saus gepocheerde eieren) is geschikt voor ieder moment van de dag. Als stevig ontbijt, maar ook als lunch of diner.
Croissants met gele room en aardbeien; feest bij het ontbijt
Met het recept voor croissants met gele room en aardbeien verandert je ontbijt in een feest. Of serveer ze bij de koffie of bij de lunch.
Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit
Is de normale jam te zoet voor je? Maak dan van vers fruit zelf een jam met minder suiker. Wat er wel in gaat is fruit, heel veel vers fruit.
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
Reacties van onze lezers