Recepten om zelf te maken



Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel – Bij een mooi en eerlijk product zoals onze Nederlandse buffelmozzarella horen mooie verse ingrediënten. In het onderstaande recept is daar geen tekort aan. En door de vele verse ingrediënten is het ook nog eens een gezond. Veel voedingsvezels door de groente en veel minder zout dan wanneer je een zakje zou gebruiken.

Pliceren van tomaten

In het recept vind je de techniek voor het “pliceren van een tomaat”. Dit is een Franse keukenterm voor het ontvellen van een tomaat. Hier een korte uitleg hoe je dit doet. Zet een pan water op het vuur met voldoende water om straks je pasta in te koken. Haal het kroontje van de tomaat. Snij op de bolle onderkant van de tomaat een kruis. Laat de tomaat in het kokende water zakken en laat hem daar ongeveer 30 seconden in het water liggen. Haal hem met een schuimspaan eruit en spoel hem direct koud onder de koude kraan. Als de tomaat is afgekoeld kun je het velletje er gemakkelijk vanaf trekken.

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Het recept voor 6 personen

  • 3 roma tomaten (pliceren)
  • 4 pers. penne
  • 150 ml. kookwater
  • 3 rode uien
  • 1 hele prei
  • 3 teen knoflook
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 500 gr. gehakt
  • 140 gr. tomatenpuree
  • 1 el. Italiaanse kruidenmelange (gedroogd)
  • 1 el. Paprikapoeder
  • 2 tl. oregano (gedroogd)
  • Scheut balsamicoazijn
  • 1 grote bol of 2 kleine bollen verse buffelmozzarella
  • Zout & peper naar smaak

Buffelmozzarella, een heerlijkenpastaovenschotel2

Begin met het opzetten van een pan kokend water. Pliceer (ontvel) de tomaten zoals hierboven beschreven. Na het pliceren kun je de pasta koken. Bewaar bij het afgieten het kookvocht dit heb je later nodig.

Snij de tomaat in blokjes en zet deze opzij. Snipper de ui in fijne blokjes, snij de prei in halve ringen en pers het knoflookteentje. Zet nu een grote hapjespan op het vuur en doe hier een eetlepel zonnebloemolie in. Fruit de ui en prei met de knoflook op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes of tot ze mooi zacht worden maar niet kleuren. Haal het prei/ui mengsel uit de pan en zet dit apart. Zet het vuur dan wat hoger en voeg een el. zonnebloemolie en het gehakt eraan toe. Bak het gehakt rul met een vork of spatel. Voeg nu de tomatenpuree toe, deze bak je een paar minuten mee zodat het kan “ontzuren”.

Nu kun je de tomaten toevoegen met de Italiaanse kruidenmelange, paprikapoeder, oregano en het prei/ui mengsel. Voeg 150 ml kookwater toe en de balsamicoazijn en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur nu zacht en laat het minimaal 20 minuten staan zodat alle smaken mooi kunnen doortrekken. Hoe langer de saus kan doortrekken des te lekkerder hij word.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. In de tussentijd kunnen we onze buffelmozzarella in plakjes snijden. Snij de mozzarella in plakken van ongeveer een cm. Snij de kontjes in kleinere stukjes door. Zet alvast een ovenschaal klaar.

Breng nu de tomatensaus goed op smaak met zout en peper. Vooral vers gemalen peper en zeezout of hymalaya zout brengen je saus lekker op smaak. Doe de gekookte penne op de bodem van de ovenschaal, leg hier de kleinere stukjes mozzarella op. Schenk nu de saus eroverheen. En leg de plakjes mozzarella op de saus. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven zodat de mozzarella zacht word en de ovenschotel goed doorwarmt.

Eetsmakelijk!

Tip: Sprenkel wat blaadjes basilicum over de pasta-ovenschotel voordat je hem serveert!




Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*