• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

door Redactie
in Ovenschotel, Pastagerechten, Recepten
0
6
pasta-ovenschotel met buffelmozzarella

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel – Bij een mooi en eerlijk product zoals onze Nederlandse buffelmozzarella horen mooie verse ingrediënten. In het onderstaande recept is daar geen tekort aan. En door de vele verse ingrediënten is het ook nog eens een gezond. Veel voedingsvezels door de groente en veel minder zout dan wanneer je een zakje zou gebruiken.

Pliceren van tomaten

In het recept vind je de techniek voor het “pliceren van een tomaat”. Dit is een Franse keukenterm voor het ontvellen van een tomaat. Hier een korte uitleg hoe je dit doet. Zet een pan water op het vuur met voldoende water om straks je pasta in te koken. Haal het kroontje van de tomaat. Snij op de bolle onderkant van de tomaat een kruis. Laat de tomaat in het kokende water zakken en laat hem daar ongeveer 30 seconden in het water liggen. Haal hem met een schuimspaan eruit en spoel hem direct koud onder de koude kraan. Als de tomaat is afgekoeld kun je het velletje er gemakkelijk vanaf trekken.

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Het recept voor 6 personen

  • 3 roma tomaten (pliceren)
  • 4 pers. penne
  • 150 ml. kookwater
  • 3 rode uien
  • 1 hele prei
  • 3 teen knoflook
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 500 gr. gehakt
  • 140 gr. tomatenpuree
  • 1 el. Italiaanse kruidenmelange (gedroogd)
  • 1 el. Paprikapoeder
  • 2 tl. oregano (gedroogd)
  • Scheut balsamicoazijn
  • 1 grote bol of 2 kleine bollen verse buffelmozzarella
  • Zout & peper naar smaak

Begin met het opzetten van een pan kokend water. Pliceer (ontvel) de tomaten zoals hierboven beschreven. Na het pliceren kun je de pasta koken. Bewaar bij het afgieten het kookvocht dit heb je ater nodig.

Snij de tomaat in blokjes en zet deze opzij. Snipper de ui in fijne blokjes, snij de prei in halve ringen en pers het knoflookteentje. Zet nu een grote hapjespan op het vuur en doe hier een eetlepel zonnebloemolie in. Fruit de ui en prei met de knoflook op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes of tot ze mooi zacht worden maar niet kleuren. Haal het prei/ui mengsel uit de pan en zet dit apart. Zet het vuur dan wat hoger en voeg een el. zonnebloemolie en het gehakt eraan toe. Bak het gehakt rul met een vork of spatel. Voeg nu de tomatenpuree toe, deze bak je een paar minuten mee zodat het kan “ontzuren”.

Nu kun je de tomaten toevoegen met de Italiaanse kruidenmelange, paprikapoeder, oregano en het prei/ui mengsel. Voeg 150 ml kookwater toe en de balsamicoazijn en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur nu zacht en laat het minimaal 20 minuten staan zodat alle smaken mooi kunnen doortrekken. Hoe langer de saus kan doortrekken des te lekkerder hij word.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. In de tussentijd kunnen we onze buffelmozzarella in plakjes snijden. Snij de mozzarella in plakken van ongeveer een cm. Snij de kontjes in kleinere stukjes door. Zet alvast een ovenschaal klaar.

Breng nu de tomatensaus goed op smaak met zout en peper. Vooral vers gemalen peper en zeezout of hymalaya zout brengen je saus lekker op smaak. Doe de gekookte penne op de bodem van de ovenschaal, leg hier de kleinere stukjes mozzarella op. Schenk nu de saus eroverheen. En leg de plakjes mozzarella op de saus. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven zodat de mozzarella zacht word en de ovenschotel goed doorwarmt.

Eetsmakelijk!

Tip: Sprenkel wat blaadjes basilicum over de pasta-ovenschotel voordat je hem serveert!

Tags: KaasKaas - Mozzarella
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Reacties 6

  1. Rik says:
    5 jaar geleden

    Antwoorden gekregen op de vraag…

    1. Van een site keukentheorie.net …. Hij vond de Franse terminologie in de keuken overbodig geworden en pliceren komt van een dame die op Facebook hierover behoorlijk heeft lopen roeptoeteren. Dusdanig dat de term gebruikelijk is geworden. Ik vroeg hem hoe hij een roux dan nog zou willen noemen als er geen terminologie meer was.
    Ik vind de termen toch wel enige uitstraling hebben…

    2. De SVH:
    In antwoord op uw email laten wij u het volgende weten.

    Pliceren of plisseren is een gebruikelijke term in Nederland. Officieel is het zelfs monderen; ook dat is een veelgebruikte term.
    Plucheren als Nederlandse term voor ontvellen bestaat eigenlijk niet. Waar het vandaan zou kunnen komen is het Franse éplucher, wat pellen of schillen betekent.
    Er is niet één persoon of één organisatie die de benaming van keukentermen bepaalt, dat doet de markt. Als een bepaalde term wordt opgepikt door een grotere groep mensen, dan zie je dat die term algemeen geaccepteerd wordt door de branche. Veel keukentermen zijn natuurlijk ook afgeleid van de Franse taal.

    Wij hopen u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Indien u nog vragen heeft vernemen wij deze uiteraard graag.
    Met vriendelijke groet,
    Renske Timmerman
    Marketing & Sales

    Voor mij mag dat vel erop blijven zitten!!

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      5 jaar geleden

      Bedankt Rik voor de moeite die je hebt genomen om het helemaal uit te zoeken. Bijzonder dat iemand de Franse terminologie overbodig vindt. Ook ik vind het sfeer hebben en bij het koken horen. Het is in ieder geval erg leerzaam allemaal. Dit vergeten we in ieder geval nooit meer :).

      Groeten Hanneke

      Beantwoorden
  2. Rik says:
    5 jaar geleden

    Sorry…

    Het ontvellen van tomaten heet en is plucheren…
    Maar Hanneke super-receppie hoor!!
    Ik maak em straks wel met 2 grote bollen mozzarella…. Ja, stout hè :):)

    Beantwoorden
    • Rik says:
      5 jaar geleden

      Blijkt dat beide goed is…

      In mijn opleiding hadden we het alleen over plucheren…

      Beantwoorden
      • Hanneke Dekker says:
        5 jaar geleden

        Beste Rik, Tijdens mijn opleiding heb ik inderdaad plicheren geleerd en het schijnt dat de officiële spelling zelfs plisseren is. Echter kwam ik er door jouw opmerking achter vandaag dat de SVH is gestopt met het gebruik van deze term. De term schijnt niet verklaart te kunnen worden i.v.m. plisseren het aanbrengen van plooien betekent, in de vorm van rokplooien, aldus de SVH. Vandaar dat tegenwoordig in de vaktermboeken alleen nog maar de term ontvellen wordt gebruikt. Zo hebben we beide wat geleerd vandaag, 🙂

        Groeten Hanneke

        Beantwoorden
        • Rik says:
          5 jaar geleden

          Ik ga er nog even mee door Hanneke..
          Dus hou hem in de gaten want ik vind het interessant….

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen