Provencaalse runderstoofschotel. Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !
Recept: Provencaalse runderstoofschotel
|
Snijd het rundvlees in blokjes, maar wel op kamertemperatuur, snij alle groente in blokjes of halve ringen, zie recept, maar laat de champignons heel. Aan het einde ziet dat er leuker uit. Neem een slowcooker als je die hebt of een stoof- of hapjespan met deksel. Doe er boter en olijfolie in. Roerbak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Het schroeit dicht en blijven de sappen bewaard. Peper, zout en piment erbij. Groente erbij en afblussen met warme bouillon totdat het net onderstaat. Even laten sudderen, kruiden, champignons, ketjap, tomatenpuree en witte wijn azijn erbij en laat nu maar 3 uur op laag vuur pruttelen. Smaken trekken dan in het vlees en het vlees wordt boterzacht. [b]Hij smaakt heel licht zoet, maar ook een klein beetje pittig[/b] en dat is juist heel erg lekker althans veel mensen vinden het erg lekker ! De saus die je overhoud is ook vreselijk lekker, gebruik die en verspil die niet, zonde. Eet smakelijk !
Lekker over of bij pasta naar keuze, kriel of aardappelpuree en bij een frietje misstaat het ook niet.
Bijpassende wijn? Kijk eens bij Grab a grape