• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
0
Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijmboter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Ribeye is een van de populairste biefstuksoorten. De ribeye wordt gesneden uit het verlengde van de dunne lende, waar de entrecote uit wordt gesneden. Het vlees is zachter dan de entrecote doordat de voorkant van de rund minder gespierd is. Ribeye komt uit het deel van de rund wat richting de voorvoet gaat, dit deel heeft meer bewogen en is voller van smaak. Er loopt een vetrandje door het vlees, ribeye wordt ook gemarmerd vlees genoemd. Het vetrandje lijkt op een oog, hier komt de naam ribeye vandaan. Ribeye is door dat randje midden in het vlees vetter, maar ook super mals en sappig. Je kunt ribeye bakken en braden maar je kunt het vlees ook heerlijk op de barbecue grillen of roosteren. De ribeye is rosé het lekkerst.

Australische Black Angus

Voor dit recept koos ik voor de Australische Black Angus ribeye, volgens kenners de beste ribeye. Deze runderen grazen op de open vlaktes in Australië en groeien op in de meest natuurlijke omstandigheden. Hierdoor wordt een onovertroffen vleeskwaliteit bereikt.

Veelzijdig

Qua recepten kun je met ribeye alle kanten op. Een klassieke ribeye steak met bearnaise saus bijvoorbeeld of op z’n Argentijns met chimichurri. Chimichurri wordt zowel als een saus als een marinade gebruikt. De ingrediënten zoals tijm, oregano, rode peper, knoflook, peterselie en bieslook wordt in een vijzel gemalen. Vervolgens wordt er olie en azijn toegevoegd. Ook in de Oosterse keuken kom je de ribeye tegen, heerlijk met noodles en verse groenten. Ribeye wordt ook gebruikt voor de Philly cheese steak sandwich. In dit fastfood broodje uit Philadelphia worden dun gesneden stukjes ribeye gecombineerd met ui en gesmolten kaas.

Ik koos voor een klassieke ribeye steak, deze bracht ik extra lekker op smaak met een gorgonzola-tijm boter, heerlijk met truffelaardappeltjes en een simpele groene salade.

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 2 ribeye’s van ongeveer 200 gr
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 80 gr gorgonzola
  • 300 gr truffelaardappeltjes
  • 1 eetlepel tijm
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Het is belangrijk dat het vlees goed op kamertemperatuur komt voordat je ermee aan de slag gaat. Haal de ribeye een uur voor het bereiden uit de koelkast. Zo zorg je ervoor dat het vlees niet taai maar lekker mals wordt.

Meng de boter met de gorgonzola en de tijm. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Schep de boter op een vel bakpapier en vorm dit tot een rol. Verpak de rol boter in aluminiumfolie en draai de uiteinden goed dicht. Leg de boter voor een half uur in de koelkast, zodat hij op kan stijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de truffelaardappels schoon en snijd ze in partjes. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er peper en zout over en hussel goed door elkaar. Bak de aardappeltjes voor z’n 30-40 minuten in de oven.

Smeer de ribeye aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ribeye 3 minuten aan elke kant. Leg de ribeye in een ovenschaal en zet de schaal 15 minuten in de oven. Keer het vlees halverwege.

Haal het vlees uit de oven, dek het vlees af met aluminimumfolie en laat het z’n 5 minuten rusten. Door het vlees te laten rusten kan het vlees zich ontspannen en verdelen de vleessappen zich weer. Het vlees wordt sappiger en is makkelijker aan te snijden.

Snijd de boter in plakken en dien op met de ribeye en truffelaardappeltjes.

Tafel lekker!

Tags: Kaas - Blauwe kaasKaas - Buitenlandse kaasVlees - Biefstuk
Deel2PinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen