• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
0
Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijmboter en truffelaardappeltjes

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Ribeye is een van de populairste biefstuksoorten. De ribeye wordt gesneden uit het verlengde van de dunne lende, waar de entrecote uit wordt gesneden. Het vlees is zachter dan de entrecote doordat de voorkant van de rund minder gespierd is. Ribeye komt uit het deel van de rund wat richting de voorvoet gaat, dit deel heeft meer bewogen en is voller van smaak. Er loopt een vetrandje door het vlees, ribeye wordt ook gemarmerd vlees genoemd. Het vetrandje lijkt op een oog, hier komt de naam ribeye vandaan. Ribeye is door dat randje midden in het vlees vetter, maar ook super mals en sappig. Je kunt ribeye bakken en braden maar je kunt het vlees ook heerlijk op de barbecue grillen of roosteren. De ribeye is rosé het lekkerst.

Australische Black Angus

Voor dit recept koos ik voor de Australische Black Angus ribeye, volgens kenners de beste ribeye. Deze runderen grazen op de open vlaktes in Australië en groeien op in de meest natuurlijke omstandigheden. Hierdoor wordt een onovertroffen vleeskwaliteit bereikt.

Veelzijdig

Qua recepten kun je met ribeye alle kanten op. Een klassieke ribeye steak met bearnaise saus bijvoorbeeld of op z’n Argentijns met chimichurri. Chimichurri wordt zowel als een saus als een marinade gebruikt. De ingrediënten zoals tijm, oregano, rode peper, knoflook, peterselie en bieslook wordt in een vijzel gemalen. Vervolgens wordt er olie en azijn toegevoegd. Ook in de Oosterse keuken kom je de ribeye tegen, heerlijk met noodles en verse groenten. Ribeye wordt ook gebruikt voor de Philly cheese steak sandwich. In dit fastfood broodje uit Philadelphia worden dun gesneden stukjes ribeye gecombineerd met ui en gesmolten kaas.

Ik koos voor een klassieke ribeye steak, deze bracht ik extra lekker op smaak met een gorgonzola-tijm boter, heerlijk met truffelaardappeltjes en een simpele groene salade.

Ribeye met gorgonzola-tijm boter en truffelaardappeltjes

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 2 ribeye’s van ongeveer 200 gr
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 80 gr gorgonzola
  • 300 gr truffelaardappeltjes
  • 1 eetlepel tijm
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Het is belangrijk dat het vlees goed op kamertemperatuur komt voordat je ermee aan de slag gaat. Haal de ribeye een uur voor het bereiden uit de koelkast. Zo zorg je ervoor dat het vlees niet taai maar lekker mals wordt.

Meng de boter met de gorgonzola en de tijm. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Schep de boter op een vel bakpapier en vorm dit tot een rol. Verpak de rol boter in aluminiumfolie en draai de uiteinden goed dicht. Leg de boter voor een half uur in de koelkast, zodat hij op kan stijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de truffelaardappels schoon en snijd ze in partjes. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er peper en zout over en hussel goed door elkaar. Bak de aardappeltjes voor z’n 30-40 minuten in de oven.

Smeer de ribeye aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ribeye 3 minuten aan elke kant. Leg de ribeye in een ovenschaal en zet de schaal 15 minuten in de oven. Keer het vlees halverwege.

Haal het vlees uit de oven, dek het vlees af met aluminimumfolie en laat het z’n 5 minuten rusten. Door het vlees te laten rusten kan het vlees zich ontspannen en verdelen de vleessappen zich weer. Het vlees wordt sappiger en is makkelijker aan te snijden.

Snijd de boter in plakken en dien op met de ribeye en truffelaardappeltjes.

Tafel lekker!

Deel2PinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen