Roerbakken kan snel en levert niet zoveel afwas op. Met dit gerecht ga je echt aan de gang met de wok en zet je in een handomdraai een super maaltijd op tafel.
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram peultjes
- 1/2 chinese kool, in reepjes
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 flinke ui, in ringen
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels arachideolie
Verhit de olie in een wok. Bak hierin de kipblokjes in 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en voeg de knoflook toe. Laat even meebakken. Haal het vlees uit de wok en houd warm onder folie. Maak de peultjes schoon. Bak de uisnippers glazig en voeg de peultjes toe. Sojasaus en basterdsuiker er door roeren en 5 minuten roerbakken tot de peulen beetgaar zijn. Doe de kip terug in de wok, voeg de chinese kool toe en bak nog even mee. Serveer met een geurige basmati- of pandanrijst.