Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.
- 15 gram boter
- 15 gram bloem
- 250 ml melk
- peper, zout, nootmuskaat
- 50 ml room
- 100 gram gekookte ham naar keuze (achterham – beenham), in smalle reepjes.
Smelt de boter. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer met kleine hoeveelheden de melk door de bloem. Laat doorkoken. Voeg de room toe en breng op smaak met de kruiden. Voeg de ham toe en laat even staan.
Ik heb deze hamsaus gemaakt en het was makkelijk te maken en heerlijk bij de asperges. Ik had alleen geen room in huis, maar ook zonder de room was het romig van smaak. Zeker een aanrader!
Romige hamsaus,
Waar blijft de ham in dit recept?
M vr Gr. Babs
Je hebt gelijk Babs, het is aangepast en uiteraard gewoon op het einde door de saus roeren.