Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pittige groene asperges met ei

Van dit aspergerecht kom je al helemaal in de paassferen. Je proeft het voorjaar in dit top recept. Kort voor pasen opent het aspergeseizoen dit jaar. Hebben jullie er al zin in?

0 854

Pittige groene asperges met ei

Groene asperges zijn voor mij de afgelopen jaren echt een paasproduct geworden. Wellicht dat die tik door mijn werk komt (ik werk bij een biologische winkel). Altijd rond Pasen komen namelijk de eerste groene asperges van het land. Voor ons genoeg reden om de knapperige en kruidig groente rondom het Paasfeest wat extra aandacht te geven. Daarnaast vind ik ze zelf ook gewoon superlekker en kijk ik altijd uit naar het moment dat ze weer in de winkel liggen. Dit pittige groene asperge gerecht is heerlijk als bijgerecht voor de paasbrunch of het avondeten.

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode Rawit pepers of 1 rode peper (ontzaad als je niet van al te pittig houdt)
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 2 el rietsuiker
  • 400 g groene asperges
  • 2 el kokosvlokken
  • 4 eieren
  • 2 bosuien

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Snipper ondertussen de sjalot heel fijn. Fruit deze een minuut op hoog vuur aan en pers de knoflook boven de pan uit. Draai het vuur wat lager en bak nog een minuutje door. Snijd de rode peper(s) fijn en de cherrytomaatjes in vieren. Doe dit samen met de suiker en een scheut water bij de sjalot in de pan en bak 10-15 minuten op laag vuur. Grill ondertussen de asperges met een flinke scheut olie en zout. Voeg wanneer ze bruin beginnen te worden de kokosvlokken toe en bak nog één tot twee minuten door. Kook de eieren zes minuten (of langer voor een hardgekookt ei) en snijd de bosuien in ringen. Hussel de tomaten- rode pepersaus door de asperges en serveer ze met de in vieren gesneden eieren en bosui.

Lekker Tafelen!

Ingredienten-groente-asperges

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer