Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tonijnsalade met yoghurt en groene peperkorrels

Snelle, zomerse salade van tonijn en yoghurt. Natuurlijk met een pepertje, een tomaatje, een kappertje en een citroentje voor de juiste finishing touch.

0 935

Tonijnsalade met yoghurt en groene peperkorrels – Een blikje tonijn in water, ik heb er altijd een paar in huis. Ik gebruik ze om over de salade te doen of door een pastasaus, maar zeker ook om even snel een tonijnsalade te maken. Ik begrijp gewoonweg niet dat er mensen zijn die nog kant en klare tonijnsalade in de winkel kopen, terwijl je in nog geen 5 minuten, naar eigen smaak, zelf je eigen tonijnsalade in elkaar kan draaien. Vaak met andere ingrediënten die je toch al in huis hebt staan. Een zuurtje, iets om boel wat smeuïg te maken en een beetje pit, meer heeft de tonijn niet nodig.

Gebruik wat je al hebt

Je hebt maar weinig van alles nodig, dus gebruik echt dat wat je al hebt staan. Ik heb nu kappertjes gebruikt omdat die bij mij standaard in de koelkast staan, maar een fijngesneden augurkje werkt ook prima. Gebruik eens ingemaakte groene peperkorrels, die trouwens ook zo lekker zijn in een vleessaus. Maar heb je die pepertjes niet, dan is vers gemalen peper net zo lekker. De ene keer mayonaise, de andere keer Griekse yoghurt. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Leg brood dat je erbij serveert even onder in de oven zodat het knapperig en warm wordt.

Tonijnsalade met yoghurt en groene peperkorrels

  • 1 blikje tonijnstukken op water, uitgelekt
  • sap van een halve citroen
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 1 flinke theelepel ingelegde groene pepers
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of volle yoghurt)

Trek met een vork de tonijn uit elkaar. Druk met de platte kant van een mes de peperkorrels wat plat.

Doe de yoghurt, de kappertjes, de peperkorrels, de stukjes tomaat en het sap van de citroen erbij en roer alles met de vork goed door. Klaar, ik zei toch dat het nog geen 5 minuten kost!

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer