Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pindasoep; lekkere volle maaltijdsoep met veel groenten

Deze heerlijke zelfgemaakt pindasoep maak je met pindakaas en nog een heleboel andere smakelijke ingrediënten. Varieer gerust met andere groenten!

0 3.208

Pindasoep; lekkere volle maaltijdsoep met veel groenten – Deze pindasoep met heel veel groenten is een zalige, vullende soep die ondanks de hoeveelheid pindakaas, toch nog relatief weinig calorieën bevat! Ik gebruikte rode paprika, gele maïs en groene boontjes, maar gebruik gerust andere groenten naar eigen inzicht! Ik heb me laten inspireren door de Surinaamse pindasoep; deze is echter vegetarisch. Thuis is deze pindasoep echt een grote hit. Wedden bij jou straks ook?


Pindasoep; vol, maar met frisse smaken

Naast veel groenten bevat deze pindasoep een frisse, Indische smaak. Kokosmelk, een beetje sambal en wat ketjap manis zorgen ervoor dat deze soep een soort ‘vloeibare’ Gado-gado is. Wil je voor een extra diepe smaakbeleving gaan, voeg dan ook nog de ingrediënten toe die onder ‘eventueel’ staan in de ingrediëntenlijst.

Pindasoep met heel veel groenten

Soep voor 6 personen:

  •  1 potje pindakaas à 325 gram
  • 1 blikje kokosmelk à 400 ml.
  • +/- 250 gr. boontjes
  • 1 rode paprika
  • 2 maïskolven of 1 blikje maïs
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el. plantaardige olie
  • 1 blokje bouillon
  • 1 el. sambal (badjak)
  • 1 el. ketjap manis
  • wat peper en zout

eventueel nog:

  • stukje trassi
  • 1/2 tl. gemalen piment
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. laospoeder
  • 1/2 tl. ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1/2 tl. djinten (gemalen komijnzaad)

Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze in 12 minuten gaar in 250 ml. kokend water.  Kook ondertussen zo nodig in een andere pan ook de maïskolven in krap 1 liter water, in ongeveer 20 minuten gaar.

Snipper de ui en bak deze in de olie in een grote (soep)pan, tot hij glazig is. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze ook toe. Pers de knoflook uit en voeg deze toe. Hak de Spaanse peper fijn en voeg toe.  Voeg het kookvocht van de gare boontjes toe en eventueel ook nog het kookvocht van de gare maïs. Gebruik je maïs uit blik? Voeg dan nog gewoon krap 1 liter water extra toe. Doe de pindakaas bij de soep, het blikje kokosmelk en het blokje bouillon. Breng de soep aan de kook.

Snijd zo nodig de maïskorrels van de kolven en voeg vast toe aan de pindasoep. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de peper en zout en laat even doorkoken. Voeg op het laatst de boontjes toe en breng dan ook pas op smaak met peper en zout.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer