Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Brandnetelsoep; dat prikkelt je zintuigen
Brandnetel, onkruid? Helemaal niet! Netel is een verrassend kruid en bovendien gratis. Laat je verrassen door deze brandnetelsoep.
Zelf grissini met verse kruiden bakken
Bak zelf grissini met verse kruiden voor bij een kom soep en verras je tafelgenoten met de lekkerste variaties uit eigen keuken.
Italiaanse tomatensoep
Een heerlijke, goed gevulde soep, op basis van zongerijpte, verse tomaten en boordevol groenten, pasta en kruiden? Italiaanse tomatensoep!
Currysoep moet je absoluut een keer ontdekken
Een currysoep kun je op heel veel manieren maken, maar hij zit altijd boordevol smaak en is heerlijk verwarmend.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Pompoensoep; lekker om mee te variëren
Met pompoen maak je de lekkerste gerechten. Natuurlijk is pompoensoep er daar een voorbeeld van, want daarmee kun je heerlijk variëren!
Kalfssoep; met prei en gehaktballetjes
Deze kalfssoep is lekker licht, en dus ook heel geschikt als voorgerecht. We vullen de soep met prei en gehaktballetjes van kalfsgehakt.
Roomsoepje van prei met prosciutto
Een roomsoepje van prei met prosciutto is dubbel genieten. Je serveert met maar een paar ingrediënten een lekkere soep die luxe uitstraalt.
Chinese tomatensoep
Vind je de wat zoetige Chinese tomatensoep van de Chinees ook zo lekker? Je maakt hem nu zelf, met een onverwacht, geheim ingrediënt!
Ei in soep; geef je soep een extraatje
Geef je zelfgemaakte soep iets extra's met eieren: gekookt, gebakken of in de soep gegaard, ei in soep is altijd lekker.
Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Pastinaaksoep; drie heerlijke recepten
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Witlofsoep met gorgonzola
Witlof in de soep? Dat kan heel goed. Witlofsoep met gorgonzola is heerlijk romig, kazig, en heeft een heel licht bittertje door het witlof.
Tomaten-crèmesoep
Een eenvoudig en snel recept voor een heerlijke tomaten-crèmesoep? Dat vind je hier! En natuurlijk maak je die soep van verse tomaten!
Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak
Hoe geef je soep heel veel extra smaak? Door de groenten eerst te roosteren in de oven. Geroosterde tomatensoep, dat moet je geproefd hebben!
Wintersoepen; de lekkerste maaltijdsoepen van peulvruchten
Voedzame wintersoepen met peulvruchten in de hoofdrol. Van de bekende erwten- en bonensoep tot een verrukkelijke Marokkaanse Harissa.
Linzensoep; de lekkerste recepten
Linzen zijn gezond en lekker. Een makkelijke manier om linzen te eten is als soep. Vind hier de lekkerste recepten voor linzensoep!
Soep van winterpeen
Je zet een lekkere en budgetvriendelijke maaltijd op tafel met soep van winterpeen. Kijk snel bij de verschillende recepten!
Radijsbladsoep
Kun je radijsblad eten? Zeker! Mogelijk vind je radijsblad lekkerder dan de radijsjes zelf. Dat kom je te weten als je radijsbladsoep maakt!
Tomatengroentesoep
Soep van tomaten, maar dan goed gevuld met groenten en gehaktballetjes. Maak weer eens ouderwetse tomatengroentesoep!
Tomatensoep van verse tomaten
De lekkerste soep maak je zelf. Met tomatensoep van verse tomaten scoor je bij vrijwel iedereen. Een basisrecept om ook mee te variëren!
De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!
Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Puur soep; Met echt verse ingrediënten
Soep kan niet puur genoeg zijn! Van (restjes) verse groenten, vlees, vis, kaas, aardappelen of peulvruchten maak je PUUR SOEP
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Spinaziesoep met crème fraîche
Hoe je in een kwartier een pond spinazie veranderd in een pan prachtige groene spinaziesoep. Een lepel crème fraîche maakt het helemaal af.
Aardappelsoep met spitskool
Heerlijk zacht en romig, met een subtiel kaassmaakje door de Pecorino. Aardappelsoep met spitskool, dat moet je echt eens proeven!
Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek
Zin in een lekkere, gevulde, maaltijdsoep? We hebben een goed gevulde pastinaaksoep voor je, met paddenstoelen en spek!
Zomerse soepen; voor bij de lunch
Lunchen met zomerse soepen? Dat is zeker geen slecht idee. Want een kommetje vol smaak en verse ingrediënten doet het tenslotte altijd goed!
Courgettesoep; basisrecept + 3 varianten
Heb je veel courgettes? Maak courgettesoep. Hier vind je het basisrecept inclusief 3 varianten. Geniet van jouw kommetje courgettesoep.
Koude soep; heerlijk verfrissend op warme dagen
De gazpacho is de alom bekende koude soep, een Spaanse klassieker met vele variaties. Maar er zijn veel meer koude soepen voor zomerse dagen.
Spinaziesoep met ei
Soep is ideaal voor een snelle lunch. De spinaziesoep met ei is behalve erg lekker ook gezond en erg mooi om te zien.
Spinaziesoep met schelvis
Een luxe soep met lekkere grove stukken vis, met spinaziesoep met schelvis zet je in korte tijd een echte verwensoep op tafel.
Pastinaaksoep; een basisrecept
Op zoek naar een handig en lekker recept voor soep? Met deze soep kun je alle kanten uit. We delen een basisrecept voor pastinaaksoep met je!
Pinda-pompoensoep
Een feestje maken van een maaltijdsoep? Maak eens een pinda-pompoensoep en serveer die met verschillende toppings. Dat is makkelijk scoren!
Uien-crèmesoep
Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!
Kruidige wortelsoep; voor de koude winterdag
Voor momenten dat je veel mensen moet voorzien van een lunch is deze kruidige wortelsoep echt een aanrader. Vol smaken, groenten en vezels.
Heldere ossenstaartsoep
Geniet van een Heldere ossenstaartsoep gemaakt van runderstaart en lekker veel groente, met recht een echte krachtpatser onder de bouillon.
Witlofsoep; op z’n Hollands met ham en kaas
Zet originaliteit op tafel met deze witlofsoep met ham en kaas. Het recept voor een stevige maaltijdsoep voor de herfst- en wintermaanden.
Geroosterde bietensoep met geitenkaas
Rode bieten krijgen veel smaak als je ze roostert. Met deze techniek maak je een smakelijke geroosterde bietensoep waar je liefde in proeft.
Kaassoep met geroosterde knoflook
Houd je van kaas, dan houd je vast ook van kaassoep. Kaassoep met geroosterde knoflook wordt dan misschien wel je nieuwe favoriete soep!
Mediterrane bonensoep
Zelf soep maken? Maak eens een Mediterrane bonensoep van gedroogde bonen. Smaakvol, huisgemaakt en die pruttelende pan is supergezellig!
Pastinaak-pompoensoep
Een groentensoep voor de herfst- en wintermaanden. Pastinaak-pompoensoep is heerlijk zacht en licht zoetig van smaak.
Pindasoep; maak ‘m zo pittig als je wilt
Pinda's zijn peulvruchten. Wist je dat? Met deze pinda's maak je een heerlijke pindasoep, boordevol stukjes kipfilet en verse groenten.
Kippensoep; lekker Hollands!
Onmisbaar bij een griepje, maar nog beter om gewoon te eten omdat het erg lekker is, verse kippensoep van zelfgetrokken kippenbouillon.
Aardappelsoep met pompoen en knolselderij
Aardappels zijn een prima basis voor een soep. Deze vegetarische aardappelsoep met pompoen en knolselderij is daar een lekker voorbeeld van!
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Een linzensoep kun je scharen onder de snellere winterse maaltijdsoepen. Deze linzensoep zit boordevol met wintergroenten en gehaktballetjes.
Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Echte smaak kan zo simpel zijn. Mooie ingrediënten, fijne smaken en plezier in de keuken. Probeer gekarameliseerde uiensoep met camembert!
Pompoensoep; een basisrecept
De lekkerste soep maak je zelf. Dus de lekkerste pompoensoep ook. We delen een basisrecept met je, waar je ook mee kunt variëren.
Borsjt; bietensoep met veel extra groenten
Borsjt is een klassieke maaltijdsoep van rode bieten met veel extra groenten. Je zou deze ook met vlees kunnen serveren. Gezond & lekker!
Chinese kippensoep; met knapperige taugé
Goed gevulde Chinese kippensoep. Met veel stukjes kip, kipgehaktballetjes en boordevol groenten. Behalve lekker, ook nog eens heel gezond!
Romige soep van knolselderij en witte bonen
Van restanten uit de koelkast naar een luxe, romige soep van knolselderij en witte bonen. Zo lekker kan koken met restjes zijn!
Selderijsoep; met drie soorten selderij
Een smaakvol, fluwelig, romig soepje dat bol staat van de groenten? Deze selderijsoep heeft het allemaal. Maak hem compleet met een topping!
Erwtensoep uit eigen keuken!
Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.
Tex-mex bonensoep
Een heerlijke, gevulde maaltijdsoep met peulvruchten en rundvlees? Proef deze Tex-Mex bonensoep, met kidneybonen en gestoofde runderlappen!
Pastinaak-venkelsoep met garnalen
Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Dit recept voor pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht.
Linzensoep met kip
Maak eens een soep met andere peulvruchten dan bonen of erwten. Linzensoep met kip is ook een heerlijke, gevulde, winterse maaltijdsoep!
Franse wortelsoep
Een soep koken van winterpeen en aardappel? Jazeker, Franse wortelsoep is een klassiek Frans gerecht dat je echt eens geproefd moet hebben.
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Aardappelsoep is niet zo populair. Dat gaat veranderen met deze heerlijke aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen.
Court-bouillon; die maak je toch zelf?!
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Paprikasoep van gegrilde paprika’s
Een paprikasoep krijgt een heerlijk intense smaak als je de paprika's eerst grilt. Dat kost iets meer tijd, maar dat proef je ook echt terug.
Reacties van onze lezers