Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stamppotje postelein

0 458

Een stamppotje postelein is een prachtig bijgerechtje om te serveren in het voorjaar. Maak er timbaaltjes van en je zet echt een feestje op tafel.

  • 600 gram aardappelen
  • 200 gram postelein
  • ± 2 dl bouillon
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • zout

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Maak de postelein schoon door de worteltjes eraf te snijden. Was de postelein en snijd zo grof als je lekker vindt. Breng de bouillon aan de kook. Giet de gare aardappelen af en maak er met de bouillon een puree van. Meng de postelein erdoor en warm het geheel goed door. Maak de stamppot op smaak met de zure room, de geraspte mierikswortel en zout.

Serveer met: Verse sauzijcen, blinde vinken, rollade maar ook met varkenslappen of een oer-hollandse gehaktbal.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer