Iedere keer weer sta ik versteld van de vele mogelijkheden om smaken te combineren.Deze combi smaakte mij voortreffelijk bij een lekker stukje kipfilet en een geurige basmatirijst.
- 1 kg stoofperen
- 3½ dl water
- 1½ dl rode wijn
- 3 eetlepels suiker
- 6 bolletjes gember (in stukjes)
- 4 eetlepels gembernat
- 2 kruidnagels
- 100 g rozijnen
- 2 theelepels aardappelmeel
Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Breng het water en de wijn aan de kook en voeg de peertjes toe. Laat de peertjes zachtjes gaar koken. Voeg na een half uur de suiker, de gember, het gembernat, kruidnagels en de rozijnen toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes koken. Giet de peertjes af en vang het vocht op. Kook dit in tot er ca. 2 1/2 deciliter vocht overblijft. Verwijder ondertussen de kruidnagels en leg de uitgelekte peertjes, rozijnen en de gember in een voorverwarmde schaal. Leng het aardappelmeel aan met een eetlepel water en voeg dit al roerende toe aan het stoofvocht. Laat de gebonden saus nog een paar minuten zachtjes pruttelen en schenk het dan over de vruchten Dit gerecht combineert goed bij kip en gekookte rijst.