Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tonijn tajine met olijven

0 509

De tajine, een heerlijke slow food maaltijd voor het komende seizoen. En nu blijkt dat we met z’n allen te weinig vis eten is deze oosterse tajine van tonijn met olijven een echte topper! Eet vaker, gezonder en lekkerder vis!

 

  • een flinke hand peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram verse gember
  • 1 gekonfijte citroen
  • 5 gram komijn
  • 5 gram koriander
  • 5 gram kurkuma
  • 4 stukken rode tonijn van 160 g
  • 2 witte uien
  • 4 tomaten
  • 20 paarse olijven
  • olijfolie
  • peper en zout

De gemarineerde tonijn: spoel de peterselie af, schud uit en pluk de blaadjes. Snij de blaadjes in grote stukken. Pel de teentjes knoflook. Snij 16 plakjes van 2 mm. Pel de gember en snij hem in 16 schijfjes van 2 cm doorsnee en 2 mm dik. Snij de schil van de gekonfijte citroen in reepjes.

Schenk 3 cl olijfolie in een schaal. Voeg de komijn, de koriander, de kurkuma, de peterselie, de stukjes knoflook, de schijfjes gember en de reepjes citroenschil toe. Meng door elkaar. Leg de stukken tonijn klaar. Bestrijk elk stuk met marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur op een koele plek marineren.

De tajine: schil de uien en snij ze in reepjes van 5 cm x 0,5 cm. Maak de tomaten schoon, ontpit ze en snij ze in partjes. Snij de olijven klein. Verhit de tajine in wat olijfolie en voeg de uien toe. Bak ze licht aan. Voeg de partjes tomaat en de stukjes olijf toe. Schenk de tonijnmarinade bij de tajine. Meng goed door elkaar. Laat 20 min. afgedekt doorsudderen.

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de plakken tonijn aan alle kanten goudbruin aan zonder ze gaar te laten worden en breng op smaak. Leg ze in de tajine op de groente om ze op een laag pitje gaar te laten worden. Leg op de borden en versier met een partje tomaat en een scheutje saus.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer