Varkenshaas met geiten camembert – Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik mijn varkenshaasje graag met een stukje brie en een uien- of perencompote om deze vervolgens te omwikkelen met spek. Dit keer had ik een verrukkelijke geiten camembert. Echt een bijzonder kaasje van Hollandse makelij. De smaak van dit kaasje is een meer uitgesproken smaak dan de smaak van de bekende Franse brie. Om die reden heb ik de compote dit keer weggelaten. Zelf ben ik een enorme liefhebber van het spekjasje, maar ook deze kun je gerust weglaten bij onderstaand recept.
Varkenshaas met geiten camembert en spek
Voor 4 personen
- 2 stuks varkenshaas
- 12 plakken ontbijtspek
- 1 Alphenaer geiten camembert
- 1 eetlepel honing
- wat verse tijm
- vers gemalen peper
Snij de varkenshaasjes in de lengte open. Leg in ieder varkenshaasje een aantal repen geiten camembert. Verdeel de honing en de tijm erover. Vouw de varkenshaasjes dan weer dicht en kruid af met wat peper. Let op, er gaat spek omheen, gebruik dus absoluut geen zout.
Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad. Leg hierop een brede strook ontbijtspek. Leg het gevulde varkenshaasje er in het midden op en rol het spek er met behulp van het folie omheen. Herhaal dit met de andere varkenshaas.
Verhit wat boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Schep nog wat van het bakvet over de haasjes en doe dan het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten garen.
Je kunt de varkenshaasjes serveren met aardappelen en groenten, maar ook met rijst en asperges of een pasta. Een geweldig gerecht voor het weekend en ook als je gasten krijgt. Het is snel klaar, verrassend en bomvol smaak.
waar koop je geiten camembert , ik wil het zondag gaan maken , maar kan het nergens kopen
Geiten camembert is alleen bij speciaalzaken verkrijgbaar Tom. Als het niet lukt om deze te bemachtigen kun je hetzelfde recept ook maken met brie of camembert.