Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Varkensvlees met bloemkool

0 662

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 gram hamlappen
  • 4 eetlepels soja
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel suiker 1 bloemkool
  • 8 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Snij het vlees in smalle reepjes en leg het in een schaal. Meng de helft van de soja, de sherry en de suiker door elkaar en giet dit over het vlees. Schep het goed door elkaar, dek de schaal af en laat het een half uur op een koele plek staan. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de roosjes bloemkool in ongeveer 12 minuten bijna gaar. Schep de groente uit de pan en doe hierin de rest van de olie. Pers de knoflook boven de pan uit en bak het vlees in de hete olie gaar en mooi bruin. Als het vlees gaar is doe er dan de bloemkool bij. Voeg er de rest van de soja, peper en zout toe en laat dit alles goed warm worden. Hierbij smaakt rijst erg lekker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer