Zalm is één van de meest populaire vissoorten. Eigenlijk iedereen geniet van deze heerlijk vis. Vooruit, we geven een prachtig recept van zalm weg om deze zomer op de barbecue te bereiden. Lust je het niet dan kun je bellen. We komen graag.
- 1 hele zalm, van ca. 1,5 kg. geschubd en leeggehaald
- 4 flinke handen gemengde verse kruiden(peterselie, venkel, basilicum)
- 2 citroenen in dunne plakjes
- zeezout en peper
- olijfolie
- aluminiumfolie
- lente-uitjes in fijne ringetjes
- 2 el venkelzaad (gekneusd)
Bestrooi de zalm van binnen en van buiten met zout en peper, wrijf hem in met olijfolie, en vul met de helft van de kruiden. Leg een vel aluminiumfolie op je werkblad en leg de zalm in het midden. Strooi er de citroen, uitjes, venkelzaad en de rest van de kruiden over. Leg ook wat van de kruiden onder de zalm. Besprenkel de vis met olie, rol de vis stevig in het aluminiumfolie , vouw die strak dicht en bind het pakje goed vast met keukentouw. Leg het pakje 25 min op de barbecue en draai halverwege.