Een salade van aardbeien en geitenkaas. Aardbeien, Hollandse aardbeien staan symbool de zomer. Deze salade luidt voor ons het echte zomerseizoen in! Als het eindelijk eens warm is geworden. Als Nederland voelt als een vakantieland.
Je zal merken dat de zoete aardbeien uitstekend combineren met de hartige kaas en met zwarte peper! Geen zomer zonder deze salade!!
- Een stukje zachte geitenkaas, circa 100 gram ( bijvoorbeeld Bettine blanc)
- Een stukje geiten camembert of een soortgelijke iets pittigere kaas, circa 100 gram.
- 3 mooie verse aardbeien per persoon (meer mag ook)
- Zakje veldsla
Voor de dressing;
- rode wijnazijn
- goede fruitige olijfolie
- honing
- peper en zout
Extra erbij (naar keuze):
- Croutons
- Alfalfa
Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in mooie plakjes.
Maak de dressing door 2 el olie te mengen met 1 el azijn. Klop er daarna zachte honing door (1 `a 2 el) tot je een tamelijk zoete dressing hebt. Voeg eventueel extra honing toe. Breng de dressing pittig op smaak met peper en zout.
Verbrokkel de zachte geitenkaas en snijd de camembert in dunne plakjes. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend de zachte geitenkaas te gebruiken.
Geen zomer zonder deze salade!!
Neem mooie bordjes en verdeel over ieder bordje wat veldsla. Druppel ietsje dressing over de sla. Verdeel de kaas over de sla. Schik de plakjes aardbei ertussen en maal een beetje verse zwarte peper over de aardbeien.
Sprenkel nog wat dressing over het geheel en je feestelijke bordje is klaar. Wil je de salade nog verder aankleden, voeg dan nog wat croutons toe en/ of wat plukjes alfalfa .
Ook lekker is het als je een paar stukjes watermeloen erbij legt en/ of dunne plakjes salami. Lekker met een vers (stok)broodje en wat roomboter.