Coquilles op een bedje van avocado-mango met uienvinaigrette. Dit is een voorgerecht dat er zijn mag. Neem geen coquilles uit de diepvries want die zijn echt niet lekker. Haal verse bij de visspecialist of bij de visafdeling bij een horecagroothandel zoals Hanos, Sligro. Als je het zelf niet weet dan haalt de visboer ze wel uit de schelp. Ontzettend leuk en lekker voorgerecht wat je zo kunt neerzetten op de kaart van een beter restaurant. Echt de moeite waard om eens te proberen en echt niet moeilijk om te maken. Denk wel aan die mooie coquilles. Nooit te lang bakken want dan worden ze droog en dat is zonde van zo’n mooi vers product.
- 12 stuks St. Jacobsschelpen, coquilles
- 1 grote avocado (eetrijp)
- 1 grote mango (eetrijp)
- 2 el balsamico (rood)
- 1 grote rode ui
- 1 limoen (sap)
- 5 el zonnebloemolie
- ½ chilipeper (zonder zaad)
- Bruine suiker
- Witte peper
- Zeezout
- 25 gr roomboter
De coquilles wassen, droog deppen met keukenpapier en op smaak brengen met peper, zout en limoensap. Schil de avocado en de mango, kernen verwijderen. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Leg deze, afgewisseld, op de borden in een stervorm. Schil de rode ui en hak heel fijn, chilipepertje wassen, ontdoen van zaad en heel fijn snijden. Vermeng de ui en de chilipeper met 1 el limoensap, de olie, balsamico en breng hoog op smaak met peper, zout en suiker. Doe de boter in een pan en bak de St. Jacobsmosselen om en om in 2-3 minuten aan beide kanten wat bruin. NIET te lang want anders worden ze te droog en dat mag niet. Verdeel de vinaigrette over de borden op de avocado en mango en leg op elk bord drie van die mooie coquilles.
Ja, dit is natuurlijk typisch iets dat wij ook lekker vinden. Allemaal favorieten bij elkaar!