Gefrituurde brie – Brie is één van de populairste witschimmelkazen. Het Franse kaasje wordt veel gebruikt bij de borrel maar ook in salades en op een broodje bij de lunch. Bijna iedereen heeft wel eens een stukje brie in huis toch? Datzelfde stukje brie is ook heel goed te gebruiken voor diverse andere bereidingen.
Frituren
Frituren is nou niet echt de eerste bereiding waar je aan denkt bij een stukje brie. Toch is gefrituurde brie een absolute lekkernij. Oké, je doet dat niet even snel tussendoor, maar met dat kleine beetje liefde en aandacht dat je in dit gerechtje moet stoppen zet je dan ook wel iets bijzonder lekkers op tafel.
Invriezen
Het frituren van brie is niet moeilijk, maar moet je wel even doen. Als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk wat extra en vries het in. De gefrituurde puntjes brie heb je dan bij een volgend feestje (of bij de borrel) zo bij de hand.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Gefrituurde brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Brie
- Bloem
- Paneermeel
- Panko
- Brésilienne nootjes ( zeer fijn gehakte hazelnoten of amandelen )
- Eiwit
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gefrituurde brie:
Zet vijf bordjes op een rij. Doe alle ingrediënten (behalve de brie) op een eigen bordje.
Verdeel een stuk brie in kleine driehoekjes.
Rol een deel van de kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door de panko.
Rol een deel van de kaas eerst door de brésilienne nootjes dan door de bloem, erna door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
Laat alles een nacht opstijven in de diepvries.
Frituur de partjes in frituurolie op 180 ° a 190° ongeveer 3 à 4 minuten.
Afwerking (optioneel):
Dresseer de gebakken briepuntjes op een bordje met wat fijn gesneden sla en gebakken brunoise van conference peer
Als stroop gebruik je wat opgewarmde kweeperengelei waar je een beetje water aan toegevoegd.
Als laatste afwerking zet je er een stukje gedroogde ham naast.
Gedroogde ham heel dun snijden en laten drogen tussen bakpapier in een oven van 120° graden gedurende 1 uur
Tafel lekker !!