Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witte fudge met Baileys en pistache noten

Deze witte chocolade fudge met Baileys en pistache noten is een absolute favoriet. Super eenvoudig te maken maar niet eenvoudig te weerstaan.

2 1.550

Witte fudge met Baileys en pistache noten – Engeland is als een soort tweede thuisland voor me. Al vanaf mijn pubertijd bezoek ik vooral de stad Londen regelmatig en ik prijs mezelf nog steeds gelukkig dat ik zelfs even in dit mooie land heb mogen wonen. Één van de dingen die me is bijgebleven is dat ene kraampje, midden in een klein winkelcentrum dat de meest lekkere fudge verkocht. Meer dan 20 verschillende smaken verkocht ze, je kon het echt zo gek niet bedenken of het lag ertussen. Meer dan eens verliet ik het winkelcentrum met een zak van dit heerlijke lekkers in mijn tas.

Naarmate de jaren verstreken en ik me weer in Nederland had gevestigd begonnen mijn bezoekjes aan Engeland steeds minder te worden, ik mis Engeland maar zeker ook de fudge. Rest mij dus niks anders dan zelf aan de slag te gaan en die lekkere fudge te gaan maken.

Deze witte fudge met Baileys (Irish cream) en pistache noten is één van de smaken die me het meest is bijgebleven en als ik hem nu weer proef dan weet ik ook weer waarom…


Witte fudge met Baileys en pistache noten

 • 500 gram witte chocolade
 • 1 blikje (à 397 gram) gecondenseerde melk
 • 60 ml Baileys
 • 40 gram pistache noten
 • Vorm van ongeveer 15 x 15 cm

Gecondenseerde melk is koemelk waaraan (meestal) suiker is toegevoegd en water aan is ontrokken. De dikke, lichtgeel gekleurde melk wordt in een blik bewaard en is gesloten jaren buiten de koelkast houdbaar. In de supermarkt vind je gecondenseerde melk vaak bij de Aziatische producten of bij de houdbare melkproducten.

Bekleed de vorm met een stukje bakpapier.

Rooster de pistache noten even kort in een koekenpan. Door ze eerst te roosteren komt er echt meer smaak vrij. Hak ze vervolgens in stukjes doe dit niet al te fijn.

Hak de chocolade in stukjes. Verwarm in een pannetje de gecondenseerde melk en voeg de chocolade toe. Als de chocolade bijna helemaal is gesmolten neem je het pannetje van het vuur en roer je tot de chocolade helemaal is gesmolten. Voeg de Baileys en de pistache noten toe. Roer even om en schenk in de vorm. Laat zeker 3 uur opstijven.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Ans zegt

  Klinkt lekker, die witte fudge met Baileys. Kun je de witte chocolade ook vetvangen door melk- of pure chocolade?

  1. Samantha zegt

   Ja hoor de witte chocolade kun je prima vervangen door melk of puur.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer