Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse tiramisu met rode vruchten

Deze zomerse tiramisu met rode vruchten is de perfecte afsluiter van een geslaagde maaltijd. Recept mét lactose-vrije variant.

0 1.158

Zomerse tiramisu met rode vruchten – Deze tiramisu met rode vruchten is echt een aanrader als toetje. Het is vooral handig als je voor een grote groep gaat koken. Je kan het (een dag) van te voren al maken in een ovenschaal of andere mooie schaal. Dan hoef je het alleen maar uit de koelkast te halen wanneer het tijd is voor het toetje.

Ik heb zelf een lactose vrije variant gemaakt, maar hij is uiteraard ook te maken als normale variant. Het is zonder te overdrijven hét lekkerste toetje dat ik ook heb gegeten. Hij is lekker zoet maar niet té en hij is ook niet zo zwaar (vooral handig bij een drie gangen menu). Kortom: deze moet je echt een keer gemaakt hebben. Het zal je niet teleurstellen en al je gasten zullen het lekker vinden, jong en oud.


Zomerse tiramisu met rode vruchten

Voor max. 10 personen:

  • Ongeveer 60 stuks lange vingers
  • 500 gram rood fruit (het liefst verse aardbeien, frambozen, bessen o.i.d.)
  • 300 ml aardbeiensap
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 250 gram (lactose vrije) slagroom
  • 200 gram mascarpone (of 500 ml lactose vrije naturel yoghurt)

Verder heb je nog nodig:

  • Staafmixer
  • Keukenmachine

Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker en de vanillesuiker. Voeg de mascarpone (of lactose vrije yoghurt) toe en mix het geheel nog een minuut. Pureer de helft van de vruchten met de andere helft van de suiker. Bedek een ovenschaal of andere mooie schaal die je hebt met de helft van de lange vingers en bestrijk deze met de helft van het aardbeiensap.

Strijk de helft van het slagroommengsel uit over de lange vingers en bedek dat met de gepureerde vruchten. Leg daar vervolgens weer een laag lange vingers op en bestrijk deze met de andere helft van het aardbeien sap. Als laatste strijk je de andere helft van het slagroommengsel op de lange vingers uit en versier de zomerse tiramisu met de andere helft van de vruchten.

Tip: Kies de vruchten die jij lekker vindt!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer