Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

honing

Honing, het vloeibare goud

Vaak wordt aangenomen dat honing gewoon een verzameling is van de nectar uit de bloemetjes door de bijtjes. Maar honing is veel meer dan dat. Ontdek de kracht, maar ook de smaak van honing. Honing is tenslotte een grondstof van moedertje natuur.
Lees verder...

Ricotta honing broodjes, lekker zoete broodjes bakken

Ricotta honing broodje, lekker zoete broodjes bakken - Een heerlijk zacht broodje door de toevoeging van ricotta, gevuld met rozijntjes en een vleugje honing. Het geeft mij altijd veel voldoening om zelf mijn brood te bakken. Ik vind het dan ook heerlijk om op een vrije dag een deegje te kneden en er lekkere broden of broodjes van te bakken. Wat experimenteren met deeg, dingen toevoegen,…
Lees verder...

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Berenpannenkoeken, lekker smullen voor de kids

Berenpannenkoeken, lekker smullen voor de kids Vind je ze niet schattig, deze heerlijke volkoren berenpannenkoeken? Wij zijn er weg van en ze bevatten bovendien alleen maar pure en verse ingrediënten. Je kunt de kinderen, met een gerust hart, van deze gezonde berenpannenkoeken laten genieten. Bak ook eens andere dieren, wees creatief en leef je lekker uit in de keuken. Zelf pannenkoekenbeslag…
Lees verder...

Baghrir, pannenkoeken met ‘duizend’ gaatjes

Baghrir, pannenkoeken met ‘duizend’ gaatjes - Zodra het beslag de pan raakt, zie je ‘duizend’ gaatjes ontstaan in de pannenkoek die zich vormt, zo leuk. De baghrir ook wel geschreven als 'beghrir' is een pannenkoek naar Marokkaans recept die aan één kant wordt gebakken. Het opmerkelijke aan deze pannenkoeken zijn de talloze gaatjes die erin…

Zoete tosti met honing en banaan

Zoete tosti met honing en banaan Wist je dat honing een anti-bacteriële werking heeft? Deze werking komt door de hoge gehalte van suiker, die in de honing zit. Sommige bacteriën kunnen hier niet tegen. Naast dit wetenschappelijke feitje is honing hartstikke lekker. Zeker als je het vers van de imker haalt. Met honing kan je natuurlijk bakken.…

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten Het lijkt alsof er een engeltje over je tong fietst,  wanneer je van dit verrukkelijke toetje eet. Vier ingrediënten in een mooi glas; yoghurt, banaan, honing en grof gehakte walnoten. Hoe kan zo iets simpels, zo lekker zijn? Puur genieten op zijn best! Ik heb voor banaan gekozen, maar je kunt natuurlijk ook ander vers fruit nemen. Denk eens aan…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More