Tag: poedersuiker

Scones; Feestje voor je high tea of gewoon tussendoor

Scones, wist je al dat ze oorspronkelijk uit Schotland komen? Wij noemen het vaak Engelse scones, maar Schotland is het land van herkomst. Ze zijn erg populair in verschillende landen en daarmee zijn er ook talloze recepten ontstaan. Traditioneel eet je scones met clotted cream en aardbeienjam. Ook hierop kun ...

Frosted fruit

Ben je ook zo dol op vers fruit? Ik kan er niet vanaf blijven! Ik woon in de Betuwe en op weg naar huis kom ik regelmatig langs van die fruitstalletjes die in de boomgaarden staan. Vorige week stopte ik bij één van die stalletjes. Een vriendelijk Poolse dame verkocht ...

Bak en versier je eigen oranje cupcakes.

Oranje cupcakes. Maak er op 30 april een gezellig feest van met zelfgebakken en versierde cupcakes. Kopje koffie of thee erbij en smullen maar. Trouwens, deze oranje versnaperingen kun je ook prima serveren  tijdens de Olympische Spelen, EK/ WK voetbal, het Nationale Songfestival (mits we meedoen natuurlijk) en ga zo ...

Toscaanse taart met honing en noten

Deze beroemde Toscaanse taart met honing en noten is een kerstspecialiteit. In Italië wordt deze in luxe dozen verkocht en in dunne plakjes opgediend. 125 gram gepelde amandelen 125 gram hazelnoten 90 gram sukade, stukjes 60 gram gedroogde abrikozen 60 gram geglaceerde ananas geraspte schil van 1 grote sinaasappel 60 ...

Zoete pasteitjes met mascarpone creme en rode besjes

Ben jij ook zo verzot op heerlijke zoete  toetjes? Dit is een prachtig nagerecht voor de feestdagen. Lekker warme pasteitjes met deze koude winterdagen. En het ziet er ook nog eens erg feestelijk uit. De hoeveelheden in dit recept zijn afgemeten voor ongeveer 20 pasteitjes. 10 plakjes bladerdeeg 2 eetlepels gesmolten boter 1 ...

Brusselse wafels met…….

Heerlijk luchtig in de zomer zijn de wafels van onze zuiderburen. Brusselse wafels lenen zich namelijk ook prima om te serveren met al het verse zomerfruit dat nu beschikbaar is. Neem aardbeien, kersen, pruimen, een bolletje ijs, je kunt het zo gek niet bedenken of je zet met deze wafels ...

Verse aardbeientompouzen; zo gemaakt

Soms heb je gewoon zin in wat lekkers. Dat hoeft niet altijd een zak chips te zijn toch? Maar in iets lekkers mogen calorieën zitten, die we natuurlijk wel compenseren met wat vitamientjes. Zo klaar en buitengewoon lekker. 4 plakjes bladerdeeg 250 g aardbeien 250 ml slagroom 1 a 2 ...

Schuif je verse appeltaart maar weer in de oven.

Mensen, doe ons en jezelf nou een plezier en laat al die kant en klare bakmixen eens staan. Pas had ik me ook weer eens laten verleiden door een aanbieding, maar wat een geknoei. Maak je eigen deeg, het is zo simpel, breng het zelf op smaak en geniet van ...

Bananenbeignets

Gefrituurde banaantjes. Bijna iedereen vindt ze lekker en als je ze serveert met een bolletje ijs en slagroom heb je een grandioos dessert. Dat is weer eens iets anders als vanille vla en de kosten zijn bijna gelijk. 3 bananen 1 limoen 125 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 2 eetlepels ...

Frisse flensjes met citroen

Citroenflensjes is een origineel nagerecht dat niet iedereen op tafel zet. Hiermee kun je dus echt voor de dag komen. Het vereist wel wat vakmanschap, maar het resultaat is geniaal, zeker als je ze aan tafel flambeert. Serveer met een bolletje ijs. 4 citroenen 1 sinaasappel 1 zakje vanillesuiker 150 ...

Griesmeelballetjes met verse kersen

Het is weer volop kersentijd. Langs de weg zie je in nostalgische stalletjes dat de kersen weer volop aangeboden worden. Soms schreeuwerige borden langs de weg, ze zijn in ieder geval op diverse plekken in ons land duidelijk aanwezig. "Hier kersen eten" staat er dan. Wat ons betreft gaan we ...

Uitgelicht

Nieuw