Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Ricotta recepten & inspiratie

Ricotta

Romige aardappelgratin met ricotta en gruyere

Ben je even uitgekeken op gekookte en gebakken aardappeltjes? Dan is deze gratin een verrukkelijk alternatief. Een gerecht wat makkelijk voor te bereiden is, en een feest op tafel als je eters krijgt. De gratin kun je perfect combineren met een salade, of een seizoensgroente naar keuze. 1 kilo vastkokende aardappelen 250 gram ricotta 200…

Bladerdeeg hapjes met spinazie en ricotta

Bladerdeeg hapjes met een verse vulling van spinazie, ricotta en pijnboompitjes. Ideaal om een restje verse spinazie te verwerken, maar vooral een smaakvolle traktatie voor je gasten. Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt. Zo serveer je ze of als hapje, of als voorgerechtje. Bladerdeeg hapjes (12 stuks) 6 plakjes bladerdeeg 1 handje pijnboompitten verse ricotta ca 200 gram verse…
Lees verder...

Zelf ricotta maken is makkelijker dan je denkt

Ricotta, die heerlijke zijdezachte Italiaanse kaas kun je aanschaffen in delicatessenwinkels, maar wist je dat je het ook zelf kunt maken? Het is eenvoudiger dan je denkt. Ricotta is, in tegenstelling tot de meeste kazen, niet gemaakt van de wrongel maar van de wei. Door wei te koken ontstaat een nieuwe wrongel. Dat kun je ook zelf. Ricotta is…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer