• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Pannenkoeken: 3 keer verrassend anders

Redactie door Redactie
in Specials
0

Pannenkoeken: 3 keer verrassend anders – Uit het pannenkoekenboek: Pannenkoeken & Crêpes van Christelle Huet-Gomez maakte ik drie heerlijke soorten pannenkoeken waaronder een hele verrassende pancake soufflé. De recepten zijn goed te volgen. Tijdens het maken van de pannenkoeken heb ik wel wat tips opgedaan om je te helpen. We beginnen met…

pannenkoeken-3-keer-anders-1

Pannenkoeken van boekweitmeel met ei & ham

Voor 6 pannenkoeken

Beslag:

  • 250 gr. boekweitmeel
  • ½ tl. zout
  • ½ tl. peper
  • 1 ei
  • 450 ml water
  • 125 ml halfvolle melk

Pannenkoeken:

  • 50 gr. boter
  • 240 gr. gruyère
  • 6 eieren
  • 6 plakjes ham in reepjes
  • Zout & peper (voor op tafel)

Maak het beslag door het meel, het zout en de peper in een grote kom te doen. Voeg het ei, het water en de melk toe. Klop dit alles tot een egaal beslag. Laat dit een uur op kamertemperatuur rusten. Rasp ondertussen de gruyère.

Vet een koekenpan in met een klontje boter en verwarm de pan op hoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en bedek die er gelijkmatig mee. Bak de pannenkoek 1,5 minuut, keer hem om en laat nog 1 minuut bakken. Herhaal deze handelingen totdat alle beslag op is. Vet de pan iedere keer opnieuw in.

Verdeel 40 gr. gruyère over het midden van elke pannenkoek. Breek boven de gruyère een ei en verdeel de ham van 1 plakje eromheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm ongeveer 5 minuten in de koekenpan tot het ei gaar is. Vouw dan de randen van de pannenkoek om naar het midden. Laat een klontje boter smelten op de rand van de pannenkoek.

Tip. Druk met een spatel de vouwnaad voor, zo vouw je de rand makkelijker om.

pannenkoeken-3-keer-anders-3

Pancake Soufflé Raclette

Voor 4 personen

  • 40 gr. boter + extra voor invetten
  • 4 eieren
  • 200 gr. bloem
  • ½ tl. zout
  • ½ tl. peper
  • 300 ml. melk
  • 200 gr. raclettekaas in plakjes
  • 200 gr. rauwe ham

Extra: Ronde bakvorm á 24 cm met anti-aanbak

Verwarm de oven voor op 210 graden celcius. Vet het bakblik heel goed in met boter en doe er de 40 gr. boter in. Laat deze 3 minuten in de oven smelten. Klop in een kom de eieren los en voeg de bloem, het zout en de peper toe. Giet er onder voortdurend roeren de melk in kleine hoeveelheden tegelijk bij.

Giet het beslag in het bakblik en verdeel de plakjes raclettekaas hierover. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Serveer meteen, met de rauwe ham erbij.

Tip: Zorg dat je het bakblik echt heel goed invet. Anders bakt je soufflé aan en krijg je hem niet uit het bakblik. Als je de soufflé niet meteen serveert zal hij inzakken, vandaar het direct serveren.

pannenkoeken-3-keer-anders-2

Pancake met Ahornsiroop

Voor 10 pancakes

  • 250 gr. bloem
  • 50 gr. suiker
  • 1 zakje bakpoeder á 16 gr.
  • 70 gr. roomboter
  • 300 ml. volle melk
  • 2 eieren
  • ahornsiroop

Extra: kleine koekenpan van max. 18 cm.

Meng in een kom de bloem, de suiker en het bakpoeder. Laat 50 gr. roomboter smelten en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Giet onder voortdurend roeren de melk in kleine hoeveelheden tegelijk erbij. Klop de eieren schuimig en roer ze door het beslag. Meng het goed tot een egaal mengsel. Dek af met een schone theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius. Vet de koekenpan in met een klontje boter en verwarm de pan op matig vuur. Schep een lepel beslag in de pan en bedek die er gelijkmatig mee. Bak de pancake circa 2 minuten, waarbij je deze halverwege de baktijd omkeert, wanneer er kleine belletjes verschijnen in de bovenkant van de pancake. Herhaal de handelingen tot het beslag op is. Vet de pan iedere keer opnieuw in. Houd de pancakes warm in de oven. Serveer lauwwarm, besprenkel met ahornsiroop.

Tip: Ik heb ze warm geserveerd, aan tafel koelen ze snel genoeg af voor de kinderen. Heb je geen kleine koekenpan. Doe dan een kleine hoeveelheid beslag in een grote koekenpan en laat het wat uitlopen. Door het bakken stolt de pancake vanzelf en heb je alsnog kleine pannenkoeken.

Tafel Lekker!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief