Heerlijke gewokte, pittige, Bami Speciaal. Een verse bami goreng is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde, zelfgemaakte (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was helemaal leeg zo lekker.
- 500 gr mie nestjes
- 300 gr hamlappen (in blokjes)
- 1 rode peper (fijn, zonder zaad)
- 150 gr prei (fijn)
- 150 gr witte kool (fijn)
- 1 kleine courgette (fijn)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 winterwortel (geraspt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 el wokolie
- 1 t kurkuma
- 1 t zeezout
- 1 t djahé
- 1 t djinten
- 1 t korianderpoeder
- 2 el sojasaus
Snij alle groente voor. Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Koel ze terug met koud water (dan kleeft de bami niet). Doe wokolie in een wok, laat heet worden. Wok de blokjes hamlap (kipfilet kan ook prima) bruin, wok daarna de groente knapperig en voeg de gekookte koude mie toe. Voeg er de specerijen bij en wok het hoog 2 minuten op smaak en flink warm. Roerbak er tenslotte de sojasaus doorheen. Nu heb je uitstekende bami speciaal goed op smaak. Maak een beetje satésaus en serveer dat erbij. Iedereen kan dit makkelijk zelf maken, het is echt niet moeilijk. Smullen maar.
Serveer er frisse komkommersalade met verse koriander en wat olie bij.
Lekker recept. Ik vond alleen dat er in verhouding met de andere ingrediënten teveel mie in ging. Zeker voor herhaling vatbaar, maar de volgende keer dus toch een stuk minder mie.
Pas het gerust aan naar eigen smaak Kelly!