Recepten om zelf te maken



Tomatenrisotto met raapsteeltjes

Tomatenrisotto met raapsteeltjes

Hollandse tomaatjes, verse raapsteeltjes, alles laat weer zien dat het voorjaar is. De kleuren van tomaten en raapsteeltjes maken deze risotto tot een echt lente feestje. De smaak? Dat mag je zelf ervaren, maar we geven op een briefje, die ervaring wil je niet missen.

  • 5 Hollandse trostomaten
  • 200 gram raapsteeltjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 2 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram risottorijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 15 gram boter
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Snipper de ui, verwijder de worteltjes en eventueel de steeltjes van de raapstelen, ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd hem op een laag vuur tegen de kook aan.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de risottorijst en de tomatenpuree toe en bak dit even aan tot de korrels mooi glazig worden. Continue roeren is het belangrijkste in de bereiding van deze risotto.
Doe een beetje bouillon bij de risotto, en doe direct de gesneden, gedroogde tomaatjes erbij. Roer tot de bouillon is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg steeds weer een beetje bouillon toe tot deze helemaal is opgenomen. In ca. 20 minuten is de risotto gaar en is al je bouillon in de rijstkorrels verdwenen. Roer dan de raapsteeltjes en de tomaatblokjes erdoor. Voeg een klontje boter toe en de 4 eetlepels parmezaanse kaas. Lat door en door warm worden tot de raapsteeltjes wat geslonken zijn. Maak niet te gaar, de raapsteeltjes mogen een beetje bite houden. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar pas op, de bouillon geeft als het goed is al heel veel smaak, dus wees voorzichtig.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
HoofdgerechtenlenteraapsteeltjesReceptvoorjaar

Koken van het seizoen



Je las: Tomatenrisotto met raapsteeltjes

4 comments

Schrijf een reactie
  1. Lekker Tafelen
    Lekker Tafelen Author 27 april, 2013, 15:06

    Dan heb je m’n vrouw vanavond ook op de borrel 😉

    Reply this comment
  2. Dorien
    Dorien 27 april, 2013, 15:05

    Dus iets extra voor 2 grote en 2 kleine mensjes? 😉
    Dit is echt een leuk recept! Ik ga de pesto ook maken. Heb een hele zak, vers van het land 🙂

    Reply this comment
  3. Dorien
    Dorien 27 april, 2013, 14:43

    Is dit voor 4 personen?

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*