• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Mexicaans maisbrood

door Samantha
in Brood
0
2
Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood – Brood is er in vele soorten, smaken en maten. Zo kennen ook verschillende landen hun eigen klassiekers als het om brood gaat. Denk aan de focaccia uit Italië, Saffraan broodjes uit Zweden en in Mexico eet men graag en veel maisbrood.

Maismeel

Maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van tarwebloem en maismeel. Aan dit beslag worden vervolgens diverse Mexicaanse ingrediënten toegevoegd, denk aan paprika, mais, koriander, kaas en Jalapeño pepers. Gebruik ingrediënten die jij lekker vind, in de hoeveelheid die jij lekker vindt! Zo kun je alle genoemde ingrediënten toevoegen maar ook slechts een deel ervan. Om dit maisbrood een extra Mexicaans tintje mee te geven gebruiken we de Mexicaanse tacokruiden van Euroma.

Mexicaans maisbrood

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 gram tarwebloem
  • 180 gram maismeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 15 gram Mexicaanse taco kruiden
  • 250 milliliter karnemelk
  • 110 gram boter
  • 1 eidooier
  • 80 gram maiskorrels
  • 45 gram rode puntpaprika
  • 7 gram koriander

Bereidingswijze van dit recept

Mexicaans maisbrood maak je zo:

Neem een vorm van 22 x 22 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de maiskorrels af onder koud water en dep ze met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de koriander fijn.
Meng in een kom de tarwebloem, het maismeel, de suiker, het bakpoeder, het zout, de baking soda en de Mexicaanse kruiden. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Mix vervolgens in een andere kom of maatbeker de karnemelk met de gesmolten boter en de eidooier. Schenk dit geheel nu bij de droge ingrediënten en roer/schep met een rubberen spatel goed door elkaar.
Schep nu de mais, paprika en koriander door het beslag en schep het over in de bakvorm. Verdeel gelijk over de vorm en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bak het Mexicaans maisbrood nu in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm. Serveer het Mexicaans maisbrood warm met een lekkere tomatensalsa of bij een bordje chili con carne.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Vruchtgroenten - Maïs
DeelPin35Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

knackebrod
Brood

Knäckebröd maak je gewoon zelf! Ontbijten was nog nooit zo lekker

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

focaccia met olijven en rozemarijn
Brood

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf focaccia bakken
Brood

Focaccia; zelf bakken zoveel lekkerder

Reacties 2

  1. Amber says:
    3 jaar geleden

    Vind het maisbrood niet spicy genoeg en vrij kruimelig!? Misschien wat bosui en peper toevoegen om die extra bite te krijgen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dat kan heel goed Amber. Maak er vooral je eigen versie van ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen