Aardbeiencake met verse aardbeien – Het leuke van zelf cake bakken is dat je er je eigen draai aan kunt geven. Zo kun je dus ook vers fruit verwerken in een cake. De aardbeiencake met verse aardbeien wordt niet alleen met lekker veel verse aardbeien geserveerd, er zitten ook aardbeien verwerkt in het beslag.
Cake met verse aardbeien
In de zomer zijn er volop verse aardbeien. Hollandse aardbeien zijn heerlijk en in het seizoen vaak voor een prikkie te koop. Misschien heb je zelf wel een paar aardbeienplantjes in de tuin of op je balkon. Die lekkere aardbeien kun je op heel veel manieren serveren. Aardbeiencake met verse aardbeien is er een van. De cake is ideaal als je eens een paar niet zulke mooie aardbeien hebt of aardbeien die echt op moeten. Ze gaan gepureerd door de cake dus je ziet er verder niets van. Je serveert de cake als een aardbeiengebakje met lekker veel verse aardbeien. Een lekkere plak cake met verse aardbeien, daar wordt echt iedereen blij van.
De aardbeiencake is een stuk minder zwaar dan de meeste cakes omdat er veel minder boter in zit
Licht en luchtig
De aardbeiencake met verse aardbeien is een lekkere luchtige cake. Er zit beduidend minder boter in dan in de standaard 4×4 cake. Dit beslag heet warm Moskovisch beslag. De aanduiding ‘warm’ staat voor de boter die er gesmolten in gaat.
De eieren worden eerst heel licht en luchtig geklopt, waarna de bloem en de gesmolten boter erdoorheen gespateld worden. Die boter wordt vermengd met de gepureerde aardbeien, citroensap en een scheutje aardbeienlimonadesiroop. Het gebruik van limonadesiroop zorgt ervoor dat de aardbeiensmaak net iets meer aanwezig is en de kleur lichtroze is.
Aardbeiencake met verse aardbeien als cadeau
Bakken is leuk en ontspannend. Soms wil je wel iets bakken, maar je wilt het niet zelf op moeten eten. Hoe leuk is het dan om een mooie cake te bakken en hem cadeau te geven aan iemand die je dierbaar is of die een rottijd heeft. Het is weer eens iets anders dan een bosje bloemen. Een aardbeiencake met verse aardbeien is niet alleen lekker, maar ook nog eens mooi om te zien. Zeker als je hier een mooie tulbandvorm voor gebruikt. Cake is echt wel een paar dagen lekker en mocht het toch te veel zijn, dan is de cake prima in plakjes in te vriezen.
Gebakjes met aardbeien waar je niet van af kunt blijven
Iedereen houdt van gebakjes met aardbeien. Ook jij kunt met onze recepten en tips thuis de lekkerste aardbeiengebakjes maken.
Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram aardbeien, of zoveel je zelf wil
- 100 gram gepureerde aardbeien
- 50 gram aardbeien limonadesiroop
- 225 gram ei
- 225 gram suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 300 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 15 gram maïzena
- 100 gram boter
- het sap van een halve citroen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardbeiencake met verse aardbeien:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een bakvorm naar wens in met zachte boter en bestuif die met bloem. Houd de vorm op de kop en tik er even tegen om de overtollige bloem te verwijderen.
Verwarm de boter met de gepureerde aardbeien, de limonadesiroop en het citroensap. Laat dit niet koken, maar zorg dat de boter gesmolten is. Meng alles goed door elkaar en zet opzij.
Zeef de bloem met de maizena en de bakpoeder.
Klop de eieren met de suiker dik en luchtig. Schep er voorzichtig de bloem doorheen en daarna het lauwwarme aardbeien/botermengsel. Schep niet te lang, je wil zoveel mogelijk lucht behouden. Schenk het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig.
Bak de aardbeiencake in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Hoe lang de cake moet bakken is afhankelijk van de soort en maat van de vorm. Maak de oven zeker de eerste 25 minuten niet open om inzakken te voorkomen. Als je er een satéprikker inprikt en die komt er schoon uit is de cake gaar.
Laat de cake 5 minuten in de vorm staan en draai hem dan samen met een rooster om. Laat de cake volledig afkoelen op het rooster.
Decoreer de cake met verse aardbeien en serveer hem in plakjes.
Tafel lekker !!