Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

Cake van Hollandse aardbeien, wie wil dat nou niet? Deze aardbeiencake smaakt van binnen en van buiten naar aardbeien en is ook nog eens niet zo vet.

0 937

Aardbeiencake met verse aardbeien – Het leuke van zelf cake bakken is dat je er ook je eigen touche aan kan geven. Zelf combineer ik dat graag met vers fruit. Een stiekeme compensatie voor de hoeveelheid suiker die we toch nodig hebben. In het voorjaar en in de zomer maak ik graag deze aardbeiencake. De aardbeien gaan in het cakebeslag en er mogen rijkelijk veel aardbeien op de cake. Dat moeten dan wel Hollandse aardbeien zijn, het liefst van de boer. De geïmporteerde aardbeien hebben veel minder smaak. Als ik dan een feestje bouw moet het ook een goed feestje zijn. We hoeven het dan ook niet erg ongezond te maken. Deze aardbeiencake is een stuk minder zwaar dan de meeste cakes omdat er veel minder vet aan toegevoegd is. De slagroom laten we ook achterwege. Wil je er toch iets bij? Neem dan eens Griekse yoghurt. Dat is heerlijk fris en bevat veel minder calorieën dan slagroom.


Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

 • 225 gram ei
 • 225 gram suiker
 • 1 eetlepel vanille suiker
 • 300 gram bloem
 • 10 gram bakpoeder
 • 15 gram maizena
 • 100 gram boter
 • sap van een halve citroen
 • 50 gram aardbeien limonade siroop
 • 100 gram gepureerde aardbeien
 • 400 gram aardbeien of zoveel je zelf wil

Aardbeiencake bakken:

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakvorm naar wens in met boter en bestuif deze met bloem. Houd de vorm op z’n kop en tik er flink tegen om de overtollige bloem te verwijderen. Zeef de bloem met de maizena en de bakpoeder. Verwarm de gepureerde aardbeien, de siroop en het sap van een halve citroen met de boter. Laat dit niet koken maar zorg dat de boter goed vermengd is met de vloeistof. Klop de eieren met de suiker dik en luchtig. Schep er het bloemmengsel doorheen en daarna het lauw warme aardbeienmengsel. Niet te lang door scheppen we willen graag een luchtig beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 35 minuten. Maak de oven de eerste 25 minuten niet open anders heb je kans dat de cake inzakt. De baktijd is afhankelijk van de vorm, wanneer je er een satéprikker insteekt dient deze er schoon uit te komen. Stort de aardbeiencake op een rooster en laat deze afkoelen. Serveer de aardbeiencake met lekker veel verse Hollandse aardbeien.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer