Chocolade-sinaasappel muffin – Een muffin, die wordt nog wel eens verward met de cupcake. Wat het wezenlijke verschil is, lees je hier.
De muffin is een klein, licht gezoet cakeje, dat we vaak bij een high tea, maar ook wel bij het ontbijt terugzien. Met een muffin zijn er heel veel variaties mogelijk. Je kunt er verschillende soorten fruit in verwerken, maar ook bessen of chocolade. Eigenlijk zijn de mogelijkheden voor variëren onbegrensd en er kan dan ook gerust gezegd worden dat de enige beperking de fantasie van de bakker is.
We hebben voor jullie een recept van heerlijke chocolade-sinaasappel muffins, gevuld met stukjes witte chocolade. Vrij luxe voor een muffin en o zo lekker. In de muffins zit een redelijke hoeveelheid sinaasappelsap, dat voor een frisse twist zorgt en ze minder zwaar maakt.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Chocolade-sinaasappel muffin
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 2 sinaasappels
- melk
- 2 eieren
- 225 gram bloem
- 45 gram cacao
- 10 gram bakpoeder
- een snufje zout
- 80 gram bruine suiker
- 150 gram witte chocolade stukjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de chocolade-sinaasappel muffin:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Strijk met een stukje keukenpapier met een paar druppels olie over de bovenkant van de cupcakevorm en vul hem met cupcakepapiertjes. Let op; alleen de bovenkant invetten en niet waar de papiertjes komen, dit is om de muffins er makkelijker uit te kunnen halen als ze over de rand gaan.
Was de sinaasappels en rasp de schil van de sinaasappels. Zorg dat er geen wit bij zit.
Pers de sinaasappels uit en vul het sap met melk aan tot je 250 gram hebt.
Weeg de droge ingrediënten (bloem, cacao, zout, suiker, bakpoeder) bij elkaar af en roer ze goed door elkaar, dit om klontjes eruit te halen en er een beetje lucht in te krijgen. Doe de chocolade erbij.
Klop de eieren los in een kom en doe de natte ingrediënten (sinaasappelsap, melk, olie, sinaasappelrasp) erbij. Roer dit goed door.
Doe vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en roer in ongeveer 10 slagen door elkaar. Het ziet er rommelig uit, maar dat is juist de bedoeling.
Schep, met een lepel of een ijsschep, het beslag in de vormpjes. Het beslag mag tot ongeveer een halve centimeter onder de rand komen.
Bak de muffins in een hete oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de chocolade-sinaasappel muffin 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm.
Tafel lekker !!