Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Perzik cheesecake van de bakplaat

Wanneer je deze perzik cheesecake op de plaat bakt, kan je nog meer van dit heerlijke fruit kwijt. Lekker vers, fris en zomers!

Perzik cheesecake van de bakplaat – Een overvloed aan perziken? Bak er deze heerlijke cheesecake mee, want hier kun je er lekker veel op kwijt. Je kan natuurlijk ook nectarines of pruimen nemen.

Soms ga je naar de markt en dan zie je daar voor een prikkie heerlijke perziken liggen. Tja, dan kun je eigenlijk niet anders dan ze mee naar huis nemen. Wanneer je thuis bent komt het besef. O jee wat moet ik toch met zoveel perziken, ze zijn wel erg rijp. Jam is een optie maar een stukje gebak is ook niet verkeerd. Aangezien cheesecake een van mijn favoriete gebaksoorten is en je er lekker veel fruit op kwijt kunt, als de plaat maar groot genoeg is, was de keuze snel gemaakt. Het recept wil ik graag met jullie delen. Een lekker fris en fruitig stukje gebak voor de zomerdagen.


Perzik cheesecake

Hieronder leg ik per laag uit wat je nodig hebt en hoe je het bereidt.

De kruimellaag:

  • 100 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 50 gram boter

Meng de boter kort door de suiker en meng dit dan door de bloem tot zich kruimels vormen, voeg dan de havermout toe en zet koel weg.

Perzik cheescakeVoor de cakelaag:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 60 gram zachte boter
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • snufje zout

Smeer een bakplaat van ongeveer 30 x 30 cm licht in met boter en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker, vanille suiker en de eieren met de boter. Zeef de bloem met de bakpoeder en baksoda. Meng de helft van het bloemmengsel door het ei suikermengsel. Roer er nu de yoghurt onder en dan kort de rest van het bloemmengsel. Niet te lang roeren het hoeft alleen maar door elkaar geroerd te worden. Verdeel het beslag gelijkmatig over je bakplaat.

Voor de cheesecake laag:

  • 225 gram roomkaas
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 ei
  • 4-6 perziken

Klop de roomkaas los met de vanille suiker. Voeg de maizena toe. Klop er het ei doorheen. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel erdoor en schenk het mengsel over het cakebeslag in de vorm. Verdeel het gelijkmatig over het beslag. Snij de perziken in 8 parten en steek er zoveel mogelijk in het deeg. Schil ze niet! Steek de perziken rechtop in het deeg met de schilkant aan de bovenzijde, zo krijg je er de meeste perziken in. Verdeel er de kruimels overheen en bak in ongeveer 45 minuten de perzik cheesecake goudbruin en gaar. De baktijd is wisselend , hoe groot is je cake, hoeveel perziken zitten erin, welke oven heb je. Ga vooral uit van je gevoel en het uiterlijk van de cake.

Mocht je geen bakplaat in deze maat hebben een springvorm volstaat ook al zal de cake dan langer in de oven moeten en zullen er minder perziken in kunnen. Ook is het mogelijk om met aluminiumfolie de bakplaat te verkleinen door er een soort van schotten van te vouwen. Wanneer je daarna het bakpapier erover legt zal je beslag niet weglopen.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. connie zegt

    Dat is geen ramp toch? Zonder bakpoeder zal hij iets minder luchtiger geweest zijn. Als je nu weer een nieuwe maakt zal hij wel erg lekker geweest zijn.

  2. Daniël De Jong zegt

    Deze was ook heerlijk… maar vergat de bakpoeder. Maak nu een nieuwe.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More