• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

door Connie Derks
in Cake
0
0
Perzik cheescake

Perzik cheesecake van de bakplaat – Een overvloed aan perziken? Bak er deze heerlijke cheesecake mee, want hier kun je er lekker veel op kwijt. Je kunt natuurlijk ook nectarines of pruimen nemen.

Soms ga je naar de markt en dan zie je daar voor een prikkie heerlijke perziken liggen. Tja, dan kun je eigenlijk niet anders dan ze mee naar huis nemen. Wanneer je thuis bent komt het besef. O jee wat moet ik toch met zoveel perziken, ze zijn wel erg rijp. Ken je dat? Jam is een optie, maar een stukje gebak is ook niet verkeerd. Cheesecake is bij velen favoriet en je kunt er zo lekker veel fruit op kwijt, zolang de plaat maar groot genoeg is. Het resultaat is een lekker fris en fruitig stukje gebak voor de zomerdagen.

Perziken

Perzik en Nectarine – veelzijdige zomerse vruchten

Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.

Perzik cheesecake

Porties: 10 stukjes
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 50 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 60 gram zachte boter
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • snufje zout
  • 225 gram roomkaas
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 ei
  • 4-6 perziken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Perzik cheesecake:

De kruimellaag:

Meng 50 gram boter kort door 100 gram suiker en meng dit dan door 75 gram bloem tot zich kruimels vormen, voeg dan 50 gram havermout toe en zet koel weg.

De cakelaag:

Smeer een bakplaat van ongeveer 30 bij 30 cm licht in met boter en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng 200 gram suiker, 1 eetlepel vanillesuiker en 2 eieren met 60 gram zachte boter. Zeef 200 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel baksoda. Meng de helft van het bloemmengsel door het ei suikermengsel. Roer er nu 150 gram Griekse yoghurt onder en dan kort de rest van het bloemmengsel. Niet te lang roeren het hoeft alleen maar door elkaar geroerd te worden. Verdeel het beslag gelijkmatig over je bakplaat.

De cheesecake laag:

Klop 225 gram roomkaas los met 2 eetlepels vanillesuiker. Voeg 1 eetlepel maizena toe. Klop er 1 ei doorheen. Voeg de rasp en het sap van een halve sinaasappel erdoor en schenk het mengsel over het cakebeslag in de vorm. Verdeel het gelijkmatig over het beslag.

De perzik laag:

Snij 4 tot 6 perziken allemaal in 8 parten en steek er zoveel mogelijk in het deeg. Schil ze niet! Steek de perziken rechtop in het deeg met de schilkant aan de bovenzijde, zo krijg je er de meeste perziken in. Verdeel er de kruimels overheen en bak in ongeveer 45 minuten de perzik cheesecake goudbruin en gaar. De baktijd is wisselend , hoe groot is je cake, hoeveel perziken zitten erin, welke oven heb je. Ga vooral uit van je gevoel en het uiterlijk van de cake.

Mocht je geen bakplaat in deze maat hebben, een springvorm volstaat ook al zal de perzik cheesecake dan langer in de oven moeten en zullen er minder perziken in kunnen. Ook is het mogelijk om met aluminiumfolie de bakplaat te verkleinen door er een soort van schotten van te vouwen. Als je daarna het bakpapier erover legt, zal je beslag niet weglopen.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeFruit
DeelPin35Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen