• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Cranberry koek

door Connie Derks
in Gebak
0
0
Cranberry koek

Cranberry koek – Wat deze koek zo geweldig lekker maakt, is het grote contrast tussen het zoete beslag en zuur van de verse cranberry’s.

Verse cranberry’s

Verse cranberry’s zijn niet altijd even goed verkrijgbaar. De diepvriesvariant is wel redelijk goed verkrijgbaar en dat is een goed alternatief, je kunt ze dan ook het beste niet ontdooien. Als je deze namelijk ontdooit gaan ze sap afgeven en als je dan net iets te lang spatelt, komt al het sap door het beslag wat de cranberry koek uiteraard niet ten goede komt.

Cranberry koek is zo lekker door het grote contrast tussen het zoete beslag en zuur van de verse cranberry’s.

Gedroogde cranberry’s

Neem voor deze cranberry koek geen gedroogde cranberry’s want dan wordt het een mierzoet geheel. Dit recept is juist zo lekker door het zoete beslag in combinatie met de lekker zure cranberry. De gedroogde variant is gesuikerd en geeft dus een veel te zoete smaak. Denk niet ik neem wel de gedroogde en dan doe ik minder suiker in het beslag want dan gaat het mis. De smaak van de koek is dan echt niet wat het moet zijn en de luchtigheid is ook minder.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's', de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Cranberry koek

Porties: 1 koek
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 110 gram boter
  • 220 gram bloem
  • 200 gram cranberry’s vers of uit vriezer

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cranberry koek van verse cranberry’s:

Bekleed een bakplaat van ongeveer 20 × 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en zet opzij. Klop de eieren met de suiker superluchtig. Zeef de bloem. Schep met een spatel de helft van de boem door het eimengsel, schep er nu de lauwwarme boter doorheen gevolgd door de rest van de bloem. Schep er als laatste de cranberry’s kort door. Als je diepvries cranberry’s gebruikt kunnen ze het beste nog bevroren zijn.

Schud het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Bak de koek 35-40 minuten in een oven van 160 graden gaar. Laat de cranberry koek in de vorm volledig afkoelen. Haal de cranberry koek uit de vorm en haal het bakpapier er van af. Snijd er met een scherp mes porties naar wens van, een mooie maat is bijvoorbeeld 4 × 6 cm.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin206Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

abrikozenvlaai
Gebak

Abrikozenvlaai; de echte Limburgse

perzikgebak
Gebak

Perzikgebak; Heerlijk fruit in bladerdeeg

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Gebak

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Rabarber koek met skyr en honing
Gebak

Rabarber koek met skyr en honing

aardbeientaartjes
Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Koekreep met rabarber en aardbei
Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

Whoopie pies
Bakken

Whoopie pies voor de Pasen

Mango-cheesecake
Gebak

Mango-cheesecake

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen