• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

door Elise de Haan
in Hartig
0
0
Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas – Heb je wel eens verse zilveruitjes gegeten? Die zijn verschrikkelijk lekker. Deze groente is een heel ander product dan de zoetzure zilveruitjes die je wel kent uit de potjes. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Als je uien karameliseert worden ze een beetje zoetig. Dat maakt de zilveruitjes een lekkere tegenhanger bij hartige ingrediënten als kaas. In het recept van de galette komen ze dan ook heel goed tot hun recht. Lekker als lunch, bijgerecht bij een soep, of zelfs als borrelhap.

Verse zilveruitjes

Voordat je dit hartige gebak kunt bereiden, ga je eerst zelf verse zilveruitjes karameliseren. Dat is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Kijk maar eens naar het recept. Voor de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas, maak je 1 recept. Maar als je van verse zilveruitjes houdt, zou je stiekem een dubbel recept kunnen maken, je kunt ze wel een paar dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als onderdeel van een runderstoofpotje.

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas – tips

In deze galette is zachte kaas van geitenmelk, zonder korst, verwerkt. De meeste supermarkten verkopen dit. Hou je van zoet? Dit soort geitenkaas wordt ook wel verkocht in een variant waar honing aan toegevoegd is. Deze zou je ook kunnen gebruiken.

Je kunt deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas van tevoren bereiden.

Verse zilveruitjes zijn heerlijk, maar niet altijd even makkelijk te vinden. Kun je nergens verse zilveruitjes vinden? Je kunt dit gerecht ook maken met gewone, gekarameliseerde uien. Houd je van pittig? Dan vind je het vast lekker om kleine sjalotjes te gebruiken.

In plaats van met zachte geitenkaas zou je deze galette ook kunnen maken met een zachte blauwaderkaas. Houd daarvoor gewoon het recept aan en vervang de geitenkaas door bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne.

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snufje gedroogde tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Bekleed een quichevorm of een springvorm van 26-28 cm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier er onder zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem.

Schep de zilveruitjes uit het vocht en laat even uitlekken. Je kunt het vocht wat extra in laten koken zodat het wat stroperiger wordt.

Verdeel de geitenkaas en de zilveruitjes over de bladerdeegbodem. Bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

Plaats de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat, dek de vorm eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.

Haal de galette uit de oven en uit de vorm. Laat wat afkoelen op een rooster.

Serveer de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas lauwwarm, of eventueel koud.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - UienKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen