Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
uien recepten & inspiratie

uien

Tarte Tatin met uien

Een mooi en alledaags gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Tarte Tatin met uien is vooral heerlijk door de gekarameliseerde vulling.

Uiensaus voor bij vlees of vis

Gerechten van vroeger zijn pure nostalgie!! De uiensaus is er daar één van. Een saus die je niet zo vaak meer ziet. Tijd om de originaliteit van deze saus weer te laten zien op de bordjes. Uiensaus behoort tot de bruine sauzen en is heerlijk bij o.a. biefstuk, varkenshaas, gebakken haring en gehaktbrood.

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. De één wil meer uien, de ander meer wortel. Ook over het vlees wordt nogal eens gediscussieerd. Eet je de wortelstamp nu met rookworst of met braadworst? Het is helemaal aan jou. Serveer wortelstamp ook gerust met een stukje suddervlees.

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond vraagt merk je dat er weinig kennis is m.b.t. de ui. Zonde hoor! Er valt dan nog zoveel te ontdekken! En wij gaan je dat…
Lees verder...

Aardappelen met uiendoop; Simpel en smakelijk

Aardappelen met uiendoop - Uiendoop, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Uiendoop is een gerecht dat bestaat uit gestoofde uien en gekookte aardappelen. In dit gerecht is de ui de grote ster. Er zit zoveel ui in dat het een hoofdgroente is. Want je komt met dit gerecht gelijk aan je dagelijkse 200 gram groente. Aardappelen met uiendoop…

Uien; kleurrijke smaakmakers. Wintergroenten special

Uien; kleurrijke smaakmakers - Ja echt! De ui is een eersteklas smaakmaker in vele gerechten. Een natuurlijke smaakmaker uiteraard. Hoeveel gerechten begin jij niet met een gesneden of gesnipperd uitje? Juist omdat we de ui zoveel gebruiken als smaakmaker in ons eten, is het leuk om meer te ontdekken over uien. De verschillende kleuren kent bijna…

Uiensoep van rode uien, gegratineerd met gruyere

Soep van de dag in een restaurant? De uiensoep staat er bijna altijd tussen. Een makkelijke soep waar je echt je eigen draai aan kunt geven. Welke uien ga je gebruiken, welke bouillon wordt het, ga je de soep gratineren of niet? In deze special 5 keer uiensoep anders! Belangrijk vinden we dat je met de basic overweg kunt. Vanuit de basic ga je vervolgens je eigen smaak toevoegen. Zo serveer je…
Lees verder...

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas - Als je uien poft, krijgen ze een heerlijke, bijna zoete smaak. Bijkomend voordeel is, dat ze minder heftig op je darmen inwerken.  Normaal gesproken gebruik ik rode uien voor dit feestelijke  voorgerechtje. Maar, je kunt ook de beroemde  Roscoff uien gebruiken. Ik trof deze uien een poosje geleden…

Rosbief met uien-roomsaus

Al een heel klein beetje zin in het voorjaar? Met dit slanke gerecht kun je daar alvast langzaam aan wennen. De rosbief geeft mij tenminste een voorjaarsgevoel en de rode uiten met de mosterd en de port maken de overstap naar de lente wat zachter. 500 gram rosbief aan een stuk 1 bekertje crème fraîche 2 grote rode uien 2 theelepels…

Provencaalse uienquiche met 3 soorten ui

Mooie uienquiche met 3 soorten uien. Deze quiche is helemaal niet moeilijk te maken. Hij is wel vrij machtig door de kaas en de room, maar daardoor ook vreselijk lekker. Vergeet ook al die andere smaken niet. Ruim voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd, maar je kunt hem ook in puntjes snijden en eten als snack of borrelhapje. Ook de volgende dag is hij koud heerlijk. 6 plakjes bladerdeeg…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer