Tag: Groente – Uien

Uiensaus voor bij vlees of vis

Gerechten van vroeger zijn pure nostalgie!! De uiensaus is er daar één van. Een saus die je niet zo vaak meer ziet. Lekker bij diverse soorten vlees.

Tarte Tatin met uien

Een mooi en alledaags gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Tarte Tatin met uien is vooral heerlijk door de gekarameliseerde vulling.

Rode uienchutney met rode port

Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...

Aardappelen met uiendoop; Simpel en smakelijk

Aardappelen met uiendoop - Uiendoop, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Uiendoop is een gerecht dat bestaat uit gestoofde uien en gekookte aardappelen. In dit gerecht is de ui de grote ster. Er zit zoveel ui in dat het een hoofdgroente is. Want je komt met dit gerecht gelijk ...

Karbonade met gekarameliseerde ui

Gestoofde schouderkarbonade. Door de langzame garing worden deze karbonades zo mooi mals dat ze bijna van het bot vallen. Serveer de karbonade vandaag net even anders dan normaal.

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas

Gepofte uien met wijnsiroop en blauwschimmelkaas - Als je uien poft, krijgen ze een heerlijke, bijna zoete smaak. Bijkomend voordeel is, dat ze minder heftig op je darmen inwerken.  Normaal gesproken gebruik ik rode uien voor dit feestelijke  voorgerechtje. Maar, je kunt ook de beroemde  Roscoff uien gebruiken. Ik trof deze ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten