Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker
Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei (of bosuien) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je gasten krijgt.
Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei (of bosuien) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je gasten krijgt.
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Rotterdamse uiensoep? Dat klinkt gek, maar het kan echt. Met de Rotterdamsche Oude maak je een heerlijke uiensoep met kaastoast.
Iets makkelijks op tafel? Maak dan deze eenvoudige linzensoep met chorizo. Een voedzame maaltijdsoep en heerlijk kruidig door de chorizo.
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas heerlijk als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij ook prima als vegetarisch hoofdgerecht.
Een heerlijke, fluwelige aardappelsoep met prei van slechts een paar ingrediënten, die ook nog eens snel en makkelijk te bereiden is.
Zilveruitjes ken je uit een potje. Heb je wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!
Een mooi en alledaags gerecht uit de Franse keuken. Tarte Tatin met uien is vooral heerlijk door de gekarameliseerde vulling.
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.
Hutspot met klapstuk, deze echte Hollandse klassieker, gebaseerd op een gerecht uit onze vaderlandse geschiedenis, moet je geproefd hebben!
Deze uientaart met blauwe kaas is altijd een goed idee. Of het nu als complete maaltijd is of als warme borrelhap, hij is altijd lekker!
Het basisrecept voor Spaanse tortilla is een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Aardappel, uien en eieren, meer is het niet!
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!
Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!
Echt smaak kan zo simpel zijn. Mooie ingrediënten, fijne smaken en plezier in de keuken. Probeer gekarameliseerde uiensoep met camembert!
Daslook wordt eigenlijk gezien als onkruid. Toch maakte ik van daslook deze verse en homemade daslooksoep. Inclusief bonusrecept: Daslookolie
De zoetzure uitjes maken deze komkommersalade met feta af. Maak er gelijk maar meer want ze zijn bij veel meer gerechten lekker.
Aardppelpuree met venkel is bekend. Wij gaven er bijzondere touch aan met een bijzonder ingrediënt; aardappelpuree met venkel en daslook!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Check het recept of lees de infoKaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!
Check het recept of lees de infoMaak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers