• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

door Connie Derks
in Hartig, High Tea recepten
1
4
Hartig gevulde broodjes

Hartig gevulde broodjes –  Ben jij een liefhebber van worstenbroodjes? Dan moet je zeker deze broodjes zeker ook eens maken, die zijn zo lekker. Vul ze met een pittige vulling van kip of gehakt, de keuze is aan jou.

Een echte traktatie

Vaak wordt er getrakteerd op worstenbroodjes of saucijzenbroodjes, niets mis mee maar wil je origineel voor de dag komen maak dan eens deze hartig gevulde broodjes. Hier vind je twee recepten voor een vulling, één met kip en één met gehakt. Heb jij zelf nog een lekkere vulling? Dan kan dat natuurlijk ook. Laat ons vooral in het reactieformulier weten waarmee jij deze broodjes vult.

Gistdeeg gewoon doen

Vaak zien we er tegenop om een gistdeeg te maken. We zijn bang dat het te moeilijk is en mislukt. Als je deze tips opvolgt kan er eigenlijk weinig misgaan.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Gist houdt van warmte, maar niet van hitte. Warmte van de vloeistof mag maximaal 37 graden zijn.
  3. Voeg zout en vetstof pas aan het deeg toe als de gist goed met de bloem gemengd is. Zout en vet breken gist namelijk af.
  4. Geef gist de tijd laat, het minimaal 2 keer rijzen, anders hou je een gistsmaak.
  5. Eenmaal gerezen voorzichtig behandelen anders zakt het weer in, niet stoten dus.
  6. Heb je geen verse gist neem dan gedroogde gist.  Deel de hoeveelheid dan door drie.

Pittige kipvulling voor hartig gevulde broodjes

Voor 1 recept brooddeeg

  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel sambal
  • 2-3 uien in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel maïzena

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng deze met de sambal en de kerriepoeder. Bak de kip aan in wat olie of boter. Haal uit de pan en bak nu de uien samen met de uitgeperste knoflook. Voeg er de cottage cheese aan toe. Wanneer deze warm is voeg er dan de kip weer aan toe en bak alles even goed door. Meng de maïzena met een half kopje water en voeg dit beetje bij beetje toe tot je een stevige vulling hebt. Proef de vulling en breng eventueel nog extra op smaak met sambal en/of zout. De vulling moet sterk van smaak zijn want het brood zwakt de smaak nog iets af. Breng de kipvulling over naar een bord en laat een beetje afkoelen.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Pittige gehaktvulling voor hartig gevulde broodjes

Voor 1 recept brooddeeg

  • 250 gram gehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 gram wortel grof geraspt
  • 2 uien in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 150 gram gezeefde tomaat
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder

Bak de spekblokjes samen met het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg er de wortel, de ui en de paprika aan toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg er royaal kruiden naar smaak aan toe en bak alles goed door. Doe er de gezeefde tomaten bij en bak goed door tot een stevige saus ontstaat. Doe alles op een bord en laat wat afkoelen.

Hartig gevulde broodjes
Hartig gevulde broodjes
Hartig gevulde broodjes

Hartig gevulde broodjes

Porties: 24 mini’s of 12 grote
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 15 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 50 gram olie
  • 300 gram water
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram geraspte kaas
  • Vleesvulling ( zie tekst bij dit recept )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartig gevulde broodjes:

Doe de bloem in een grote kom, leg de gist erbij samen met de suiker. Meng er met de kneedhaken van je mixer het water doorheen. Wanneer alles eenmaal gemengd is voeg er dan het zout, de olie en de kruiden aan toe en kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze een half uur opzij.

Maak ondertussen de vulling.

Keer het deeg om op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in stukjes van 30-35 gram. Voor grote broodjes maak je stukjes van 60-65 gram. Maak er bolletjes van en laat weer 15 minuten rijzen.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de bolletjes met enige afstand op. Duw er met je vingers in het midden een holletje in, groot genoeg om er een lepel vulling in te kunnen doen.

Doe in ieder holletje royaal vulling en bestrooi met geraspte kaas.

Laat nog ongeveer 15 minuten na rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Bak de hartig gevulde broodjes af in een voorverwarmde oven van 190 graden tot deze mooi goudbruin en gaar zijn. De baktijd is ongeveer 15 minuten.

Tip: Wil de hartig gevulde broodjes later weer opwarmen? Bak ze dan wel gaar maar houd ze wat lichter van kleur.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Cottage cheeseVleesVlees - Gehakt
DeelPin1628Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Sinaasappelfudge
High Tea recepten

Sinaasappelfudge, een heerlijk, zoete lekkernij

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Reacties 4

  1. Lenie says:
    1 jaar geleden

    Al vele malen gemaakt superlekkere

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Dat horen we graag Lenie. Fijn dat ze zo goed smaken!

      Beantwoorden
  2. Connie says:
    3 jaar geleden

    Goed om te horen dat ze zo in de smaak vallen. Wij wensen jullie morgen een heerlijke kerst brunch toe.

    Beantwoorden
  3. Sandra Onclin says:
    3 jaar geleden

    Net de hartig gevulde broodjes gemaakt voor de kerst brunch morgen, met beide vullingen.
    Natuurlijk wel even geproefd, en ze zijn heerlijk!! Wordt vast een groot succes morgen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen