• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

door Connie Derks
in Hartig, High Tea recepten
1
4
Hartig gevulde broodjes

Hartig gevulde broodjes –  Ben jij een liefhebber van worstenbroodjes? Dan moet je zeker deze broodjes zeker ook eens maken, die zijn zo lekker. Vul ze met een pittige vulling van kip of gehakt, de keuze is aan jou.

Een echte traktatie

Vaak wordt er getrakteerd op worstenbroodjes of saucijzenbroodjes, niets mis mee maar wil je origineel voor de dag komen maak dan eens deze hartig gevulde broodjes. Hier vind je twee recepten voor een vulling, één met kip en één met gehakt. Heb jij zelf nog een lekkere vulling? Dan kan dat natuurlijk ook. Laat ons vooral in het reactieformulier weten waarmee jij deze broodjes vult.

Gistdeeg gewoon doen

Vaak zien we er tegenop om een gistdeeg te maken. We zijn bang dat het te moeilijk is en mislukt. Als je deze tips opvolgt kan er eigenlijk weinig misgaan.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Gist houdt van warmte, maar niet van hitte. Warmte van de vloeistof mag maximaal 37 graden zijn.
  3. Voeg zout en vetstof pas aan het deeg toe als de gist goed met de bloem gemengd is. Zout en vet breken gist namelijk af.
  4. Geef gist de tijd laat, het minimaal 2 keer rijzen, anders hou je een gistsmaak.
  5. Eenmaal gerezen voorzichtig behandelen anders zakt het weer in, niet stoten dus.
  6. Heb je geen verse gist neem dan gedroogde gist.  Deel de hoeveelheid dan door drie.

Pittige kipvulling voor hartig gevulde broodjes

Voor 1 recept brooddeeg

  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel sambal
  • 2-3 uien in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel maïzena

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng deze met de sambal en de kerriepoeder. Bak de kip aan in wat olie of boter. Haal uit de pan en bak nu de uien samen met de uitgeperste knoflook. Voeg er de cottage cheese aan toe. Wanneer deze warm is voeg er dan de kip weer aan toe en bak alles even goed door. Meng de maïzena met een half kopje water en voeg dit beetje bij beetje toe tot je een stevige vulling hebt. Proef de vulling en breng eventueel nog extra op smaak met sambal en/of zout. De vulling moet sterk van smaak zijn want het brood zwakt de smaak nog iets af. Breng de kipvulling over naar een bord en laat een beetje afkoelen.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Pittige gehaktvulling voor hartig gevulde broodjes

Voor 1 recept brooddeeg

  • 250 gram gehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 gram wortel grof geraspt
  • 2 uien in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 150 gram gezeefde tomaat
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder

Bak de spekblokjes samen met het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg er de wortel, de ui en de paprika aan toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg er royaal kruiden naar smaak aan toe en bak alles goed door. Doe er de gezeefde tomaten bij en bak goed door tot een stevige saus ontstaat. Doe alles op een bord en laat wat afkoelen.

Hartig gevulde broodjes
Hartig gevulde broodjes
Hartig gevulde broodjes

Hartig gevulde broodjes

Porties: 24 mini’s of 12 grote
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 15 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 50 gram olie
  • 300 gram water
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram geraspte kaas
  • Vleesvulling ( zie tekst bij dit recept )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartig gevulde broodjes:

Doe de bloem in een grote kom, leg de gist erbij samen met de suiker. Meng er met de kneedhaken van je mixer het water doorheen. Wanneer alles eenmaal gemengd is voeg er dan het zout, de olie en de kruiden aan toe en kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze een half uur opzij.

Maak ondertussen de vulling.

Keer het deeg om op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in stukjes van 30-35 gram. Voor grote broodjes maak je stukjes van 60-65 gram. Maak er bolletjes van en laat weer 15 minuten rijzen.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de bolletjes met enige afstand op. Duw er met je vingers in het midden een holletje in, groot genoeg om er een lepel vulling in te kunnen doen.

Doe in ieder holletje royaal vulling en bestrooi met geraspte kaas.

Laat nog ongeveer 15 minuten na rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Bak de hartig gevulde broodjes af in een voorverwarmde oven van 190 graden tot deze mooi goudbruin en gaar zijn. De baktijd is ongeveer 15 minuten.

Tip: Wil de hartig gevulde broodjes later weer opwarmen? Bak ze dan wel gaar maar houd ze wat lichter van kleur.

Tafel lekker !!

DeelPin1644Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Reacties 4

  1. Lenie says:
    2 jaar geleden

    Al vele malen gemaakt superlekkere

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dat horen we graag Lenie. Fijn dat ze zo goed smaken!

      Beantwoorden
  2. Connie says:
    4 jaar geleden

    Goed om te horen dat ze zo in de smaak vallen. Wij wensen jullie morgen een heerlijke kerst brunch toe.

    Beantwoorden
  3. Sandra Onclin says:
    4 jaar geleden

    Net de hartig gevulde broodjes gemaakt voor de kerst brunch morgen, met beide vullingen.
    Natuurlijk wel even geproefd, en ze zijn heerlijk!! Wordt vast een groot succes morgen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen