Kwarktaart met echte aardbeien – Een taart die echt naar aardbei smaakt en eruit ziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan.
Kwarktaart met echte aardbeien
Naast de appeltaart is de kwarktaart toch wel een van de taarten die het vaakst zelfgemaakt worden. Maar waar we bij de appeltaart altijd lekker veel vers fruit gebruiken is dat bij de kwarktaart helaas vaak een stuk minder. Vaak wordt dan een pakje voor het gemak gebruikt, maar verse aardbeien komen daar niet aan te pas. Een goede, kwarktaart is misschien een klein beetje meer werk, maar wel echt veel lekkerder! Als je deze kwarktaart eenmaal gemaakt hebt, zul je hem zeer zeker nog vaker maken. En, je gasten zullen vragen wat je recept is. Je hoeft natuurlijk niet te verklappen dat die van Lekker Tafelen komt. ?
Kwarktaart met echte aardbeien maak je in de zomer want dan zijn de aardbeien het allerlekkerst
Kwark en aardbei
Deze kwarktaart bevat maar liefst 500 gram verse aardbeien, net zo veel als er kwark in gebruikt wordt. Hij mag dus met recht kwarktaart met echte aardbeien genoemd worden. De aardbei is superpopulair zacht fruit en in de zomer volop verkrijgbaar. Ga eens naar de markt en koop dat heerlijke verse fruit. Verse Hollandse aardbeien zijn in het seizoen echt niet duur en superlekker. Of misschien heb je zelf wel een paar aardbeienplantjes in je tuin en heb je voldoende aardbeien om deze heerlijke kwarktaart mee te maken.
Kies voor lekker rijpe aardbeien voor het beste resultaat
Kies voor smaak
Als je een echt lekkere kwarktaart met echte aardbeien wil maken kies je niet voor een mix voor kwarktaart, maar voor echt lekkere zomerse aardbeien en lekkere verse zuivel. Neem geen magere, maar volle kwark. Hiervan wordt de smaak echt veel romiger. De aangegeven hoeveelheid suiker kun je naar eigen smaak aanpassen. Met vers fruit is de hoeveelheid suiker die je nodig hebt moeilijk in te schatten, de ene aardbei kan net wat zoeter smaken dan de andere. Proef dus tussendoor en pas de hoeveelheid suiker dus naar smaak aan. Voor een frisse boost doen we er citroensap bij, dit maakt echt een groot verschil in smaak maar ook in kleur.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Kwarktaart met echte aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardbeien
- 500 gram volle kwark
- 300 gram slagroom
- 100 + 50 gram suiker
- 15 + 4 gram gelatine
- sap van 2 citroenen.
- 250 gram koekjes Maria of met chocolade
- 120 gram gesmolten boter
- aardbeien en mint blaadjes voor decoratie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwarktaart met echte aardbeien:
Begin met de gelatine weken in ruim water. In een kommetje 15 gram in een ander kommetje 4 gram.
Bekleed de bodem van een springvorm van ongeveer 26 cm doorsnede met bakpapier. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng beide en vorm er in je springvorm een bodem van. Druk deze goed aan tot een stevige koek. Zet opzij.
Maak nu de aardbeien schoon en doe ze in een hoge pan samen met het citroensap en pureer je ze met een staafmixer helemaal fijn. Giet 200 gram gepureerde aardbei in een kommetje, doe er de 50 gram suiker in en roer even door. Zet opzij, dit is voor de rode laag.
Klop de slagroom met 100 gram suiker tot yoghurt dikte. Verwarm de 300 gram aardbei puree tot warm en los hier de uitgeknepen 15 gram gelatine in op. Let op gelatine mag niet koken want dan verliest het zijn werking. Wanneer de gelatine mooi opgelost is roer je er van het vuur af 1/3 van de kwark doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg er nu de rest van de kwark aan toe en roer goed door. Spatel er nu de slagroom luchtig door het kwarkmengsel en giet alles op de bodem. Zet de kwarktaart een half uur in de vriezer of een paar uurtjes in de koeling om op te stijven.
Maak de rode gelei laag door de resterende aardbei puree met de suiker te verwarmen. Los hier de 4 gram gelatine in op. Laat staan tot dik vloeibaar. Giet de aardbei gelei over de enigszins opgesteven kwarktaart en laat opstijven. Is je gelei mengsel te dik dan kun je het een klein beetje verwarmen tot het weer vloeibaar wordt. Let op laat het niet te heet worden.
Los de aardbei kwarktaart door de randen voorzichtig los te snijden. Haal de rand van de vorm af en schuif de kwarktaart met echte aardbeien op een schaal. Decoreer met halve aardbeien en blaadjes munt. Heb je liever slagroom als decoratie dan kan dit natuurlijk ook.
Tafel lekker !!