• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Bifteki (Griekse gehaktballen)

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
6
Bifteki (Griekse gehaktballen)

Bifteki (Griekse gehaktballen) – Wat is er nu en helemaal met warm weer lekkerder dan een sappig, krokant en supermals Grieks balletje zoals je ze bij de Griek krijgt in je Acropolis of Zorba schotel? Deze smaken precies zo ! Wij hadden hier een Grieks feestje, nou daar mag Bifteki dus niet in ontbreken. Ze doen het ook uitstekend op een buffet of borrelhapje. Als je in je eigen tuin of op je balkon de genoemde verse kruiden hebt, gebruik die dan, dan zijn ze nog veel lekkerder.

Bifteki (Griekse gehaktballen)

Voor 4 personen/8 à 9 balletjes: 

  • 500 gram gehakt half-om-half
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel  oregano
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel munt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 100 gr feta
  • olijfolie

Laat het gehakt op kamertemperatuur komen, dat verwerkt makkelijker. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Verkruimel de feta tussen je (schone) vingers. Doe alle ingrediënten in een roestvrij stalen kom en meng het goed door elkaar. Ik doe dat zelfs gewoon met de staafmixer, dat mengt goed en zo krijg je een gelijke massa. Draai er met je hand dan balletjes van, een stuk of 8,9 en niet te groot, geen joekels. Leg ze in een schaal, dek deze af met plastic folie en laat de bifteki ongeveer 20 minuten in de koelkast opstijven. Doe goede olijfolie in een pan en braad ze snel rondom bruin.

Wat je ook kunt doen, is ze op de barbecue roosteren: prik elke bal op een (natte) satéprikker en leg ze besprenkeld met olijfolie op de grill of barbecue. Nu heb je overheerlijke malse, krokante Griekse balletjes.

Tip: maak er helemaal een Grieks feestje van en serveer de bifteki met bijvoorbeeld een lekkere Griekse salade. Enne… als je de barbecue toch aan steekt, maak dan gelijk eens deze heerlijke Grieks gemarineerde kipfilets, die passen er goed bij.

 

Tags: GrieksVlees
DeelPin4844Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas
Saus

Hummus van bietjes met geitenkaas

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Hummus van witte bonen
Saus

Hummus van witte bonen

frittata
Hoofdgerecht

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Reacties 6

  1. Hettie de Haas says:
    2 jaar geleden

    We proefden Griekenland. Had wat twijfels over het gebruik van een staafmixer maar dat bleek ongegrond. Het gebakken resultaat was prima niet te grof en niet te fijn. Smaakte heerlijk met gekochte tzatziki (Grieks restaurant om de hoek). Ga het zeker meer maken.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Binnenkort een nieuw Grieks restaurant in de straat begrijpen we Hettie ?

      Beantwoorden
  2. CARLOS says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept, goed gelukt! Inderdaad niet met de staafmixer…lekker zelf stukjes snijden/ hakken. En zeker verse munt gebruiken. Tip: miste nog beetje komijn…heb ik ook toegevoegd. Op naar de volgende…

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Leuk Carlos, tips zijn natuurlijk altijd welkom!

      Beantwoorden
  3. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Lekker recept maar niet mengen met de staafmixer, deze gaat meteen stuk.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Goeie staafmixer kopen Mieke ? Grapje hoor! Het is in heel veel gevallen beter om niet een staafmixer te gebruiken. Je behoud dan een grovere structuur.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen